FOTO: Problematični komšija izazvao požar u stanu na Detelinari

Vatrogasci su oko 8.30 časova intervenisali u Pasterovoj 6 zbog požara u stanu gde živi stanar sa kojim komšije imaju problem zbog gomilanja smeća, saznaje 021.rs.
FOTO: Problematični komšija izazvao požar u stanu na Detelinari
Foto: 021.rs
Prema nezvaničnim informacijama, vatrogasci su vatru ugasili u kuhinji jer se dimila džezva koja je ostala na uključenoj ringli. Srećom, vatra se nije proširila i nije bilo povređenih.

Stanari Pasterove su se uznemirili zbog dolaska vatrogasaca i većina je izašla iz zgrade, ali su svi čim su čuli sirene i osetili dim u zgradi znali gde je požar. 

Problematičnog komšiju pregledala je ekipa Hitne pomoći i ostavila ga u razgovoru sa policijom, dok su stanari Pasterove 6, a navodno i policija pozvali Centar za socijalni rad, ali do pisanja izveštaja oni se nisu odazvali.
 
Posle nekih sat vremena vratila se ekipa Hitne pomoći koja je pomenutog komšiju odvela na Institut za psihijatriju.
 
Komšije za 021.rs pričaju da se umalo desilo ono čega su se najviše plašili, a to je da ovakav način života komšije koji gomila smeće u domu i, prema njihovom mišljenju, ne ume da se brine o sebi ugrozi sve ostale stanare.
 
"Vaši novinari su ovde bili pre više od mesec dana i pričali smo o problemu koji imamo sa komšijom. Tada smo apelovali da nam država pomogne, ali se ništa nije desilo od tada. Jesu dolazile inspekcije, ali oni samo mogu da obave nadzor. Očekivali smo nešto od Centra za socijalni rad, gradske, republičke ili pokrajinske vlasti, jer ne verujemo da niko nije nadležan i da niko ne može ništa da uradi. Ono što se jedino desilo je da smo čuli da je Centar za socijalni rad zatvorio slučaj, jer su ustanovili na osnovu izjave nekog od stanara, da ovaj naš komšija može da se sam brine o sebi. Mi taj njihov izveštaj nismo videli zbog zaštite podataka, ali nije nam jasno kako to mogu da urade jer pored svega do sada ovo je dokaz da nije sposoban da sam brine o sebi", priča za 021.rs jedna od komšinica.
 
Ljudi koji žive u Pasterovoj 6 se nadaju da će sada Centar za socijalni rad končano nešto preduzeti, a oni će preko Upravnika zgrade poslati novo pismo gradonačelniku Milošu Vučeviću, Gradskom veću i drugim državnim organima u Pokrajini i Republici i tražiti da se preduzeme nešto kako bi se izbegla veća šteta. 
 
Stanari ispred zgrade nakon odlaska vatrogasaca
 
Podsetimo da je sa stanarima ove zgrade na Detelinari 021.rs razgovorao u martu kada su nam ispričali da njihov komšija u zgradi stanuje godinama, te da do sada nisu imali većih problema, iako je stan bio pun smeća. Situacija se pogoršala u poslednjih nekoliko meseci, kada je preminula žena koja ga je obilazila. 
 
U Gradskoj upravi za 021.rs navode da su upoznati sa problemom i da rade na ovom slučaju.
  • Miki

    12.05.2022 17:07
    disfunkcionalna drzava
    E sada dolazimo do problema nefukncionalne drzave - nijedno drzavno preduzece ne radi svoj posao pocev od socijalnih zluzbi koja nista ne rade, sudstva koje je uvek prebukirano i nikad nista ne uradi kako treba i na vreme, pa na kraju do polcijie koja ne izbacuje ljude iz stanova kada oni ugrozavaju druge stanare. Da ne kazem poreska uprava koja tteba da konfiskuje stan zbog neplacanja dazbina....
    I onda ispastaju svi oni posteni gradjani koji sve uredno placaju, a nemaju kud.
  • Djurica

    12.05.2022 16:59
    Pozar
    Nisam shvatio kakve veze imaju primedbe stanara o gomilanju smeca u podrume i ostavljene ringle za kafu. Prvo mi vise lichi na komsijske svadje a drugo na stvarni problem.
  • Gašenje prahom

    12.05.2022 16:18
    Valjda postoji neka protivpožarna inspekcija koja će konstatovati nebezbedan stan i naložiti uklanjanje smeća? Ili sanitarna? Ili tzv. milicija koja ne radi ništa osim što legitimiše babe koje prodaju đurđevak po ulici?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti