Već 15. generacija učenika u E-gimnaziji: Pioniri u tehnološkim inovacijama u nastavi

Novosadska E-gimnazija u septembru dočekuje 15. generaciju učenika. Novi učenici upotpuniće zvaničnu statistiku - E-gimnazija je škola koja, među privatnim ustanovama u Vojvodini, ima najviše đaka.
E-gimnazija bila je pionir u mnogim nastavnim metodama, a neke od njih još uvek nisu zaživele ni u drugim privatnim školama. Period od osnivanja do danas bio je izazovan i neretko "trnovit". 

Voditi uspešnu privatnu srednju školu koja teži da eliminiše predrasude i stereotipe o privatnom obrazovanju ipak je, kaže za 021.rs direktor E-gimnazije Nebojša Jovanović, najteži zadatak. Ali, trud se isplatio.

"Prva smo škola u Srbiji koja je još 2008. godine uvela laptop kao redovno nastavno sredstvo za sve učenike, na svim predmetima, a ne samo na informatičkim predmetima. Kad je nastupilo vanredno stanje, posao za nas nikako nije stao jer sva nastavna sredstva, sve lekcije i prateći materijal, držimo na sopstvenom 'cloud sistemu' od osam terabajta. Zato su naši učenici mogli da pristupe svakoj lekciji i tako je kod nas gotovo od samih početaka. Svi naši profesori imaju prosvetne licence i neguju izuzetno individualan pristup učenicima, što nam je naročito bitno u našoj Sportskoj akademiji. Takođe insistiramo na istorijsko-kulturnom pristupu u organizaciji ekskurzija, a deca na istim imaju priliku da posete vrlo neobične i udaljene destinacije", pojašnjava Jovanović.
 
 
Dodaje da je eliminaciji predrasuda o privatnom obrazovanju doprineo i očigledan uspeh učenika E-gimnazije na takmičenjima, ali i činjenica da i do 80 odsto učenika nastavlja svoj akademski put na državnim fakultetima.
 
"Upisuju se na budžet, a postaju i studenti svojih generacija, što nas čini izuzetno ponosnim. Insistiramo i na direktnoj komunikaciji s roditeljima đaka i jasno je da je ovo dobar potez - roditelji su uvek u toku s lokacijom dece, dobijaju SMS i druga obaveštenja, dostupni smo u skoro svakom trenutku za bilo kakvu informaciju i na tome su nam roditelji zahvalni. Naravno, deca su manje oduševljena, ali mi imamo odgovornost koje se pridržavamo", priča direktor E-gimnazije.
 
Ograničena mesta za nove učenike - požurite
 
U toku je predupis u E-gimnaziju za školsku 2022/2023. godinu. Skoro sva mesta već su popunjena u Sportskoj akademiji, a mesta su ograničena i brzina je ključan faktor. 
 
Moguće je obaviti predupis i elektronski, a sve informacije za roditelje i buduće đake nalaze se OVDE.
 
Sedište E-gimnazije se nalazi u Radničkoj br. 20 u Novom Sadu, a dešavanja možete da pratite i na Fejsbuku i Instagramu.

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti