Za najmlađe Novosađane: Od danas prijavljivanje za besplatna auto-sedišta

Prijavljivanje za besplatna auto-sedišta počinje danas, 15. maja za roditelje iz Novog Sada.
Za najmlađe Novosađane: Od danas prijavljivanje za besplatna auto-sedišta
Foto: Pixabay
Sa ciljem unapređenja bezbednosti saobraćaja dece kao putnika u automobilima, u saradnji sa Gradskom upravom za saobraćaj i puteve, u toku 2022. godine biće podeljeno ukupno 300 autosedišta za decu od 9 do 36 kilograma, kroz dva kruga podele.
U prvom krugu će biti podeljeno 200 auto-sedišta za decu rođenu između 1. januara i 1. septembra 2021. godine.
 
Obavezan uslov je da je bar jedan od roditelja prijavljen na adresi na teritoriji Novog Sada.
Roditelji koji se prijave i ispunjavaju tražene uslove i ako budu odabrani za dodelu auto-sedišta (prvih 200 roditelja koji se prijave), odslušaće predavanje o značaju i pravilnoj upotrebi dečijih auto-sedišta i tom prilikom dostaviti na uvid ličnu kartu i izvod iz matične knjige rođenih za dete.
 
Predavanja će se održati 30. maja i 7. juna u terminima od 10h i 18h, nakon čega će biti uručena auto-sedišta. Odabrani roditelji biće kontaktirani.
 
Prijava za autosedišta je isključivo onlajn - na OVOM LINKU počinje u nedelju, 15. maja, od 12 časova (deo za prijavu na linku neće biti vidljiv pre toga).
  • Ana

    15.05.2022 13:27
    Super je što kažu da dobija prvih 200, a nama piše da smo redni broj 183, alii je to nažalost veći broj od 200. Hahahha smejurija i nameštaljka klasična.
  • Jova

    15.05.2022 07:47
    Ima neko para za auto, ali za sedište nema?
  • Banderaš

    15.05.2022 06:31
    Sve naopako
    Drzava mora da počne da se bavi stvarima zbog kojih postoji,a to je da organizuje zakone školstva,zdravstva,zapošljavanja,indrmustrije i trgovanja i stvori uslove da građani mogu da sami zarade i sami kupe proizvod koji im je neophodan,a ne da država nešto gratis deli i razbacuje se,a ne bavi se zakonima i sistemom. Ta sedišta smo svi mi platili i neko je (u naše ime) odlučio gde,kada i koliko će potrošiti(našeg) novca i time(bez naše odluke) nekome podelio sedišta te na taj način otvorio više mogućnosti pranja novca,mita i korupcije,nelegalne zarade,dok istovremeno najugroženijima u srbiji nema ko da pomogne iz budžeta. Ovde se bogati bogate i bogati nagrađuju,a sirotinja tera na izumiranje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti