Dogovorena isporuka paketa pomoći za oko 3.000 ukrajinskih izbeglica u Vojvodini

Crveni krst Vojvodine i Pokrajinska vlada dogovorili su isporuku paketa pomoći za izbeglice iz Ukrajine, kojih u Vojvodini ima oko 3.000.

Paketi će biti obezbeđeni iz robnih rezervi AP Vojvodine, poručuju u Pokrajinskoj vladi nakon današnjeg sastanka predsednika vlade Igora Mirovića i predsednika Crvenog krsta Vojvodine Dejana Ukropine.

Inače, ove nedelje se obeležava Nedelja Crvenog krsta.
U toku 2021. godine, posredstvom Crvenog krsta Vojvodine, a u okviru doborovoljnog davalaštva, prikupljeno je više od 50.000 jedinica krvi.
 
Takođe, program narodnih kuhinja, kojim je obuhvaćeno 9.300 socijalno najugroženijih građana i za koje je pripremljeno 1,7 miliona obroka, realizovan je u 24 organizacije Crvenog krsta. Obezbeđeni su paketi pomoći za 33.000 porodica, dok je zahvaljujući podršci Pokrajinske vlade 564 dece iz socijalno ugroženih porodica boravilo na odmoru i oporavku.
 
S tim u vezi, Mirović je podsetio da su sredstvima Pokrajinske vlade obnovljene i opremljene ustanove Crvenog krsta i odmarališta za decu iz ugroženih porodica u Bačkoj Palanci, Bačkom Monoštoru i na Vršačkom bregu.
 
Mirović je najavio da će danas biti otpremljen nov kontingent pomoći Eparhiji raško-prizenskoj.
  • Volonter

    14.05.2022 06:42
    Ponos
    Ja sam volonter i pozivam sve da poklone nekoliko sati nedeljno ili mesečno bilo kojoj pravoj volonterskoj humanitarnoj organizaciji kao što je ova. U bogatim zemljama ljudi volontiraju jer su svesni da se ljudski rad iz ubedjenja (kao poziv), prirodna komunikacija i posvećenost najviše cene a najredje pronalaze. Svi se u takvim situacijama osećaju lepo. Organizacije vašem volonterskom radu daju smisao veći od vas samih, jer svojim vrednostima i ciljevima okupljaju generacije pre i posle vas.
  • Banderaš

    13.05.2022 14:50
    Posao
    Kakva pomoć i paketi,dajte im posao da rade i zarađuju za život i boravak.
  • Novosadski

    13.05.2022 13:20
    Keotitelj
    Da li se pre uručivanja pomoći, vrši popis izbeglica, analiziraju finansijsko stanje izbeglica, pokretna imovina, lokacija i uslovi smeštaja, poreklo...ili se samo malo igramo dobrih domaćina i veš mašine za novac.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.