Uginula je Senka - novosadska kera o kojoj su brinuli radnici Pokrajinskog zavoda. Zgazio ju je džip

Uginula je Senka - pas o kojem su brinuli zaposleni u Pokrajinskom zavodu za zaštitu prirode, u kom je i živela.

Udruženje za zaštitu životnja Novi Sad SPANS objavilo je na Fejsbuk da je Senka godinama živela u Pokrajinskom zavodu za zaštitu prirode.

"Bila je gradski pas, a o njoj su brinuli zaposleni. Zavod je bio njen dom, jedini koji je imala... I deo Radničke ulice oko svoje kuće koju je godinama čuvala. Imala je skoro savršen život za jednog napuštenog psa, sve dok je juče ujutru nije zgazio džip, čiji vozač, kažu, nije ni zastao...", navodi se na stranici SPANS-a.

Kako dodaju, veterinar nije mogao ništa da uradi. Na ulazu u Pokrajinski zavod za zaštitu prirode ostavljeni su cveće i poruka: "Tvoja SENKA će zauvek biti tu", uz iscrtane šapice.
 
"Novosađani se opraštaju od dobrog duha starog grada, od simpatične bakice sa karakterom, od... svoje Senke. Čini se da je ipak imala dom i u Srcima ljudi koji su je znali", dodaju u SPANS-u. 
 
 
Od Senke se na društvenim mrežama opraštaju i Novosađani koji su je znali.
 
"Radnička ulica je izgubila svoje srce. Nema komšije koji se nije rastužio zbog naše Senke. Najduvnija kuca, drug i čuvar", napisala je jedna Novosađanka.

Ukoliko želite da pomognete SPANS-u, udruženju koje već godinama brine o napuštenim psima, to možete uraditi uplatom sredstava na tekući račun 325-9500600031492-52. Više informacija o udruženju potražite na njihovoj Fejsbuk stranici.

  • Lala

    16.05.2022 07:40
    DIVLJI SVET
    Stigao neki divlji svet u Novi Sad koji nema osecaja za mnoge manire po kojima je nas grad bio prepoznatljiv. Sada je bahatost na prvom mestu, kriminal, paljenje kola i kontejnera, mucenje i gazenje zivotinja itd. To je mipje ove vlasti koja sve vreme kroz izbore i vlast prezentuje bahatost, silu i moc u svakom pogledu.
  • Nina

    16.05.2022 00:24
    @Mare
    Ne pali se niko ovde, i nije juju,
    procitaj tekst ,pa onda argumentovano prozovi,odgovori...


    I Ko je tebe prozvao?
    Prepoznao si se?
    U kom delu teksta?
  • Обсервер

    15.05.2022 13:08
    Џипаџија
    Па шта би урадио да је истрчало неко дете ? Немаш рефлексе ? На чему си?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti