FOTO: U toku zacevljenje kanala koji je izgubio prvobitnu svrhu

U toku je zacevljenje kanala S-800 na potezu od Rumenačke ulice do Bulevara Evrope jer je ovaj kanal izgubio svrhu, poručuju u Gradskoj upravi za građevinsko zemljište i investicije.

Na mestu postojećeg otvorenog kanala S-800 radi se zacevljenje armirano betonskim kolektorom, u ukupnoj dužini od 360 metara.

Na ovom području ranije je bilo poljoprivredno zemljište, a kanal S-800 služio je prvenstveno u meliorativne svrhe, podsećaju u upravi. 

"Urbanizacijom predmetnog prostora i usled izmenjenih hidroloških uslova, kanal je izgubio svoju prvobitnu namenu, što je uslovilo potrebu za njegovom transformacijom u zatvorenu mrežu atmosferske kanalizacije", poručuje Gradska uprava.
 
 
Radovi na zacevljenju kanala, čija je vrednost 92,6 miliona dinara, izvode se u cilju efikasnog odvođenja atmosferskih voda sa lokaliteta Detelinara, Jugovićevo i Radna zone i preduslov su za izgradnju saobraćajnih površina, u skladu sa planiranom namenom ovog prostora.
  • realno

    15.05.2022 22:02
    dobro je
    u toku? u toku ??? brt to je zacevljeno ima par meseci. već su na 1/3 sa planiranim naseljem pored od 21 lamele (nije bilo dovoljno što su ogradili ceo plac ogroman, već su udarili i 4 lamele u sredinu jer šta će ljudima zelenilo. ima pored i na slici) + još jedno odma do bul evrope kad se završi tih 960 stanova ...
  • Bane

    15.05.2022 21:26
    Klisa
    Steta,ovaj kanal na Klisi u Zivojina Culuma jos ima svrhu prima kanalizacionu vodu i proizvodi komarce.
  • Detelina

    15.05.2022 21:13
    80'ih smo u tom kanalu pecali male ribice a u okolnoj trsci i šašu je bilo fazana i zečeva...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.