Planira se rekonstrukcija Najlon pijace: Pogledajte šta sve to podrazumeva

Posle 20 godina od donošenja urbanističkog plana, Tržnica traži projektanta za rekonstrukciju i modernizaciju dela Najlon pijace, saznaje 021.rs.
Planira se rekonstrukcija Najlon pijace: Pogledajte šta sve to podrazumeva
Foto: 021.rs

JKP "Tržnica" je raspisala tender vredan 12,5 miliona dinara za izradu projekta za rekonstrukciju i gradnju objekata na prostoru Najlon pijace, u delu ka Temerinskom putu.

Ovde se radi o realizaciji višedecenijskog plan da se Najlon modernizuje, tako da se idejno rešenje, projekat za građevinsku dozvolu, projekat za izvođenje, kao i sama građevinska dozvola prave na osnovu Regulacionog plana Najlon pijace koji je usvojen još davne 2001. godine. U protekle dve decenije izvedeni su određeni radovi - najveći 2004. godine, kada je proširen plato, uređena komunalna infastruktura, bilo je i drugih poslova, ali do danas nije bilo veće rekonstrukcije koja bi Najlon pretvorila u savremen prostor za prodaju razne robe.

U tenderu koji je Tržnica raspisala navodi se da Najlon pijaca ima 30.518 kvadrata na kojoj se trenutno nalaze nadstrešnice i tezge, a zanimljivo je da se ne spominju već postojeća dva objekta koji se koriste za ugostiteljstvo i upravu preduzeća. Pretpostavka je da će se zadržati na isto mestu, kao što stoji u u regulacionom planu. 
 
Prema navodima u javnoj nabavci, Tržnica traži da projektant omogući da se Najlon pijaca uklopi sa okolnim objektima, zadovolji potreba delatnosti i zahteva prodavaca i kupaca i da se napravi "moderna pijaca sa svim infrastrukturnom opremom i sanitarnim prostorima od 6.000 kvadrata bruto prostor i 1.000 kvadrata parternog uređenja. Sam objekat od maksimalno jednog sprata bi imao oko 2.000 kvadrata, a ostalo bi bila pijaca sa nadstrešnicom".
 
Tržnica u tenderskoj dokumentaciji nije navela lokaciju za ovih 4.000 kvadrata zelene pijace sa nadstrešnicom, kao i poslovnog objekta, ali kada se pogleda regulacioni plan jasno je da se radi o davno planiranom poslovnom objektu uz Temerinski put, dok je pijaca sa nadstrešnicom predviđena odmah pored, na uglu Temerinskog puta i bliže Ulici Jovana Andrejevića, odnosno na istom mestu gde je i sadašnja natkrivena pijaca nalazi.
 
 
Javna nabavka za odabir projektanta je otvorena do 7. juna.
 
Očekuje se da, ukoliko tender uspe, projekat bude gotov tokom narednih 12 meseci, tako da ukoliko bude novca u budžetu grada i znajući kakvi su rokovi za tendere, rekonstrukcija dela Najlon pijace bi mogla da počne u drugoj polovini 2023. godine.
  • ILIJA BOSNIĆ

    16.05.2022 21:50
    KVANTAŠ
    Najveće ruglo grada je Kvantaš.Može se usporediti sa Savamalom pre rušenja.Uređenje Kvantaša trebao bi biti prioritet .
  • Saša

    16.05.2022 19:53
    A česme
    U toku pandemije nikome iz uprave grada nije palo na pamet da napravi bar jednu česmu na najloni da bar ruke možeš oprati.
  • Lolo

    16.05.2022 13:45
    Ne dirajte najlepsi deo Novog Sada!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti