Lepa sreda nam se smeši: Uzvratite osmehom i uđite pripremljeni u novi dan

Još jedna prolećna sreda je pred nama.
Lepa sreda nam se smeši: Uzvratite osmehom i uđite pripremljeni u novi dan
Foto: 021.rs
Ona obuhvata brojna dešavanja, lepo vreme i poneku servisnu informaciju za lakše snalaženje.
Pred vama su sve informacije na jednom mestu u svojevrsnom vodiču kroz novi dan.
Vreme
 
Pred nama je sunčana sreda, s prijatnim jutrom. Najniža temperatura biće 13 stepeni, a najviša dnevna 21 stepen. 
 
I dok meteoropate ulaze u poslednje faze posledica vremenskih promena, sve više nas ima reakcije zbog sezonskih alergija. Budite spremni, izbegavajte iritante (to se može odnositi i na ljude) i redovno uzimajte propisanu terapiju. 
 
Trebalo bi da znate i...
 
Kad je reč o isključenjima struje, bez struje će biti ulice Marka Oreškovića 1-9, 2-8, Kačićeva 18a-36a i 21a u Petrovaradinu. Isključenje će biti od 8.30 do 12 časova.
 
Do 16. jula je zabranjen saobraćaj u Stevana Hristića, od Ulice partizanskih baza do broja 20 u Ulici Stevana Hristića.
 
Takođe, u Hadži Ruvimovoj 41 se rekonstruiše šaht, te je obustavljen saobraćaj u krajnjoj desnoj kolovoznoj traci od broja 43 do broja 39 zbog potrebe pristupa građevinske mehanizacije. U zoni radova će biti i onemogućeno parkiranje vozila, a ukida se deo biciklističke staze. Ovi radovi trebalo bi da budu gotovi do 27. juna.
 
Mislimo da ne moramo da vas podsećamo da je zabranjen saobraćaj u Partizanskoj...
 
Gde ići?
 
Nagrade očekuju i ove srede pobednike pab kviza u Radio kafeu. Početak je u 19.30, a kotizacija je 150 dinara po učesniku.
 
Predstavljanje putopisa "A Brisel se dâ prehodati lako" Nenada Šaponje održava se u sredu u Jevrejskoj opštini, a početak je u 18 časova. U Sinagogi dva sata kasnije počinje koncert Neže Torkar, koja će izvesti delo "Matica".
 
Žurka je i ove srede u Kulturnom centru Lab, a upad je 200 dinara. Sav prihod ide izvođačima koji će zabavljati masu.
 
Sastav TiTiTi iz Slovenije nastupiće u kafe-knjižari Bulevar Books s početkom u 20 časova.
 
Književni klabing Crne kuće obeležava osam godina postojanja, što će biti obeleženo diskusijom o zbirci priča Harukija Murakamija "Muškarci bez žena". Početak je u 18 časova. Takođe, dva sata kasnije počinje zajednička veganska večera u Crnoj kući.
 
Loft Biciklana biće mesto dešavanja nove radionice "Slikaj i cirkaj" (ime, čini nam se, dobro opisuje aktivnosti). Početak je u 18 časova.
 
Od 20h se u Galeriji Matice srpske otvara nova izložba - "Partizanka i Fragonar. Kolekcija slika Jovanke Broz", a koju ova ustanova realizuje s Muzejem Jugoslavije.
 
Stend-ap veče komičara Srđana Dinčića počinje u 20h u Domu kulture.
  • Tatjana

    18.05.2022 06:15
    "Dejt"
    Spens, 20h.
    Fenomenalna Sandra.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.