Akcija Doma zdravlja u Promenadi: Pregledi i saveti povodom Nacionalne nedelje zdravlja usta i zuba

Lekari i specijalisti Doma zdravlja Novi Sad će u četvrtak, 19. maja ispred vakcinalnog punkta u Promenadi pružati zdravstvene usluge i deliti savete građanima.
Akcija Doma zdravlja u Promenadi: Pregledi i saveti povodom Nacionalne nedelje zdravlja usta i zuba
Foto: Pixabay

Akcija se organizuje u okviru obeležavanja Nacionalne nedelje zdravlja usta i zuba.

Građanima će se kontrolisati šećer iz kapi krvi, meriti visina krvnog pritiska, kontrolisati težina i računati BMI, a dobijaće i savete za oralno zdravlje i generalno u oblasti očuvanja zdravlja.

Akcija će trajati od 11 do 14 časova.
 
Nacionalna nedelja zdravlja usta i zuba obeležava se od 16. do 22. maja pod sloganom "Čuvam svoje zube, ponosim se osmehom".
 
U Domu zdravlja Novi Sad podsećaju da bolesti usta i zuba mogu prouzrokovati bol, poremećaje funkcije žvakanja i govora, kao i psihološke probleme, te dugoročno štetno uticati na ukupno zdravlje i blagostanje. 
 
Većina oralnih bolesti i stanja ima zajedničke faktore rizika sa vodećim nezaraznim bolestima (bolesti srca i krvnih sudova, maligne bolesti, hronične
respiratorne bolesti i dijabetes).
  • H

    18.05.2022 11:30
    11 - 14
    Za penzionere i nezaposlene.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti