Povećava se cena vozne karte između Novog Sada i Beograda, za pojedine putnike ostaje ista

Ministar saobraćaja Tomislav Momirović rekao je da se sprema novi paket koji će doneti korigovane cene voznih karata između Beograda i Novog Sada.
Povećava se cena vozne karte između Novog Sada i Beograda, za pojedine putnike ostaje ista
Foto: 021.rs
Kako je istakao, cena se neće menjati za one koji idu vozom na posao.
 
"Cena za njih neće rasti. A za najbrže i najkvalitetnije vozove biće rast cene, ali će i dalje biti najpovoljniji u regionu", rekao je Momirović gostujući na TV Pink.
Dodao je da je u železnicu uloženo više od milijardu evra, te da se ona mora i održavati, i apelovao da građani to razumeju.
"Cena mora da bude malo viša. Neće biti mnogo viša za one koji iz Pazove, Banovaca, Inđije koriste železnicu do posla. Njima će cena ostati ista", rekao je Momirović.
 
Međutim, Momirović nije naveo koliko će konkretno iznositi cena karata.
 
Ministar je ukazao na značaj ubrzanja izgradnje Fruškogorskog koridora, odnosno tunela Iriški venac, koji će biti najduži u Srbiji i omogućiti da Fruška gora, koja je sada zatrpana teretnim saobraćajem, bude lepotica Srbije.
 
Podsetimo da je zbog velikog interesovanja putnika, do 31. maja produžen promotivni period karata za vozove između Beograda i Novog Sada. To se odnosi na vozove Inter City "Soko", Regio Expres "Soko" i u regio vozovima. 
 
Cena vozne karte, u jednom smeru, za 1. i 2. razred, trenutno iznosi 300 dinara, a deca do šest godina, za koje se ne zahteva posebno mesto za sedenje, voze se besplatno.
  • Samo posmatram

    27.05.2022 11:50
    @Trece oko
    “Jutarnji u 8:10 prodaju kao Soko IC a vozi crvena garnitura u kojoj nisu rezervisana sedista.”

    Da se jedan od Sokola, možda nije pokvario, pa ga menja obična crvena garnitura?
    “Šuška” se nešto o tome, ali mediji ne objavljuju.
  • Trece Oko

    27.05.2022 09:16
    srpska posla
    Jutarnji u 8:10 prodaju kao Soko IC a vozi crvena garnitura u kojoj nisu rezervisana sedista. I onda svi zapitkuju sluzbenika na peronu, a on zavrce ocima kao da ima neka pametnija posla. Takodje, samo za spori regio voz se uvodi mesecna karta i zaposlenima se oduzima pravo da idu brze,komfornije i kvalitetnije. Zasto se ne objavi i mesecna karta za Soko, pa ko kome platice, ko ne moze ici ce sporijim. Treba dati ljudima izbor, a ne ogranicenja.
  • Čortanovački student

    27.05.2022 07:28
    Koliko smo već puta ostali bez mogućnosti ulaska u Lastine autobuse, jer dolaze iz pravca Beške prepuni i eto, propuštenih predavanja.
    Dok je bilo stanica i voza, to se nikada nije dešavalo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.