FOTO Može i ovako: Nova fabrika u Veterniku - zauzetost manja od dozvoljene, zelenila više

Gradska uprava stavila je na javni uvid urbanistički projekat za izgradnju fabrike nameštaja za frizerske i kozmetičke salone, preduzeća "Alexandar", u Veterniku.
FOTO Može i ovako: Nova fabrika u Veterniku - zauzetost manja od dozvoljene, zelenila više
Foto: 021.rs

Fabrika bi trebalo da se nalazi na parceli na kraju Školske ulice, otprilike između raskrsnice ove ulice sa Velebitskom i Krajiškom. Zemljište na kojem je planirana izgradnja ima više od 10.800 ovadratnih metara i reč je o neizgrađenom prostoru, kojem je potrebno i povezivanje na komunalnu infrastrukturu.

Planirana je izgradnja objekta za proizvodnju nameštaja i opreme za frizerske i kozmetičke salone, ali i portirskih kućica, ostave za baštenski alat, kao i nadstrešnice za viljuškare. 
Glavna jednospratna zgrada fabrike, visine od gotovo 12 metara, trebalo bi da ima više od 3.400 kvadratnih metara. Zelenilo bi se prostiralo na 3.100 kvadratnih metara, saobraćajnice na 3.400, a biće izgrađena i 43 parking mesta. 
 
 
 
Kako se 021.rs uverio, u projektu je određeno da će zauzetost parcele biti 32,6 odsto, iako je dozvoljeno 50 odsto. Osim toga, indeks izgrađenosti će biti 0,64, iako je dozvoljeno 1. Zelenila će biti više od propisanih 25 odsto, a osim toga, planirano je da parking bude popločan raster pločama radi upijanja atmosferskih voda, čime će se zaista povećati udeo površina pod zelenila. Takođe, drveće će biti zasađeno u delu ka železničkoj pruzi i kod parkinga. 
 
Javni uvid traje do 30. maja, a građani mogu da pogledaju svaki radni dan od 10 do 13 časova u Gradskoj upravi za urbanizam i građevinske poslove, kao i na OVOM LINKU

Sugestije i primedbe građani mogu da dostave na mejl: planiranje@uprava.novisad.rs.

  • @Tamo 'vamo

    26.05.2022 03:32
    Pa naravno da je registrovano u Veterniku, nece valjda kod domorodaca, oni nisu sposobni ni za sta osim da cekaju restituciju?
  • piskaralo

    25.05.2022 15:42
    setite se kako je na papiru izgledao pozorišni trg u odnosu na to kako je završen.
  • Tamo 'vamo

    25.05.2022 06:41
    Hvala Bogu da je I Veternik prepoznat kao kapacitet. Inace preko 250 privatnih firmi je registrovano u veterniku

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti