FOTO: Novi Sad kao u video igri - pronađite svoju ulicu

Novi Sad je odnedavno gotovo ceo postao vidljiv u 3D okruženju na platformi "Google Earth".
FOTO: Novi Sad kao u video igri - pronađite svoju ulicu
Foto: 021.rs
Do sada se Novi Sad uglavnom mogao videti samo kroz satelitske snimke, a u tri dimenzije su bile dostupne i pojedine zgrade koje su korisnici sami mogli da ucrtaju i dodaju. 
Sa novim dodatkom možete posmatrati kvartove Novog Sada iz ptičije perspektive, a 3D verzija Novog Sada je napravljena kombinacijom satelitskih snimaka, fotografija iz vazduha i podataka iz Geografskog informacionog sistema. 
Novi Sad je od ranije bilo moguće gledati kroz "Street View", a uz 3D prikaz lakše je kretati se njime u virtuelnom okruženju.
 
Satelitski snimci su stari godinu dana, što je vidljivo u delovima grada gde se izvode građevinski radovi, na primer, na Jugovićevu. 
 
 
Osim toga, ukoliko u "Google Earth" ili "Google Mpas" uključite opciju "Street View"-a, imaćete problem pregleda, odnosno "autentičnosti", jer su te fotografije zastarele kada su u pitanju pojedini delovi grada. Novi Sad je za potrebe "Street View"-a fotografisan 2013. i 2014. godine, pa su neki kvartovi, u kojima se mnogo gradilo prethodnih godina, dosta izmenjeni.
 
Uz to, ovaj pregled je i dobar podsetnik na uspehe "investitorskog urbanizma" u gradu u poslednjih nekoliko godina. 
 
Ukoliko želite da vidite kako izgleda vaša ulica na "Google Earth"-u u 3D kliknite na OVOM LINKU.
  • Dragan

    25.05.2022 18:49
    Sh
    Gnidza lsž.70% ulica nema ni naziv ulice na fasadama.Mevođens zapuštena selendra.Dvugde u svetu naziv ulice obavezan na banderi,semaforu.Prošetsjte Detelinarom ili naseljem nigde ni naziv ulice ni broja
  • Pavle

    25.05.2022 18:20
    Grad nazadovao ali ga volim
    Dočekasmo tehnologiju da se automatizuje 3d modelovanje. Sad se može kao iz helikoptera, bez buke i dranja cenom.
  • Zemlja čudesa

    25.05.2022 15:53
    pakmen
    Novi Sad je više postao kao igrica "pakmen" - pronađite i stignite do svoje ulice izbegavajući gradilišta.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.