Četvrtak je umeo bolje: Šta očekuje Novosađane u danu pred nama

Da ima pravde četvrtak bi bio početak vikenda.
Četvrtak je umeo bolje: Šta očekuje Novosađane u danu pred nama
Foto: 021.rs

Ovako, četvrtak je dan u kojem možemo da počnemo da se radujemo vikendu, ako ne moramo da radimo. 

Sve u svemu, dan pred vama je "onako", moglo je to bolje, da budemo iskreno. Očekivali smo više od jednog četvrtka. Mada, na vama je da ga učinite boljim.

Vreme
 
U Novom Sadu, ako je verovati na reč, kao da šta drugo preostaje, biće prijatno vreme u četvrtak. Maksimalnih 27 stepeni Celzijusa uz pretežno sunčan dan. Minimalna temperatura biće 16°C.
 
Biometeorološke prilike će izazvati uobičajene tegobe kod većine hronično obolelih. Oprez se savetuje astmatičarima i osobama sa povišenim krvnim pritiskom. 
 
Očekivane meteoropatske reakcije su reumatski i bolovi u mišićima. Preživeće se!
 
Šta još je dobro znati
 
Režim saobraćaja biće od četvrtka, 26. maja, izmenjen u delu Rotkvarije zbog radova u Ulici Kraljevića Marka 26-32. U pitanju je rekonstrukcija vrelovoda i izgradnja šahta. Povremeno će se ukidati saobraćajna traka u zoni radova za potrebe pristupa gradilišnih vozila.
 
Da vas podsetimo i da je izmenjen režim saobraćaja u Ulici Orlovića Pavla, zbog izgradnje vrelovodnog priključka. Za vreme radova zabranjen je saobraćaj u Ulici Janka Čmelika, od Ulice Kornelija Stankovića do Ulice Oblačića Rada.
 
I tu nije kraj - režim saobraćaja biće od sutra izmenjen u Ulici Kornelija Stankovića. Za vreme trajanja radova biće obustavljen saobraćaj u krajnjoj desnoj saobraćajnoj traci u Ulici Kornelija Stankovića, od broja 42 do broja 44, o čemu opširnije OVDE.
 
Radova je mnogo u Novom Sadu i dosta je izmena saobraćaja. Da biste znali koja mesta da izbegnete, budite ujutru uz Radio 021. Sa 92,2 Megaherca kroz gradsku vrevu vodi vas Cope. A tu je i dobra muzika, kud ćeš više.
 
Gde ići?
 
Predstava "Mileva" biće izvedena u Srpskom narodnom pozorištu, u 20 sati.
 
Izložba "Zlatno doba" Predraga Caranovića biće otvorena u ogranku SANU, u 18 sati.
 
Sastavi Keni nije mrtav i Nemi pesnik nastupiće u Domu kulture, sa početkom u 21 čas.
 
Fista, Čevut i Vrndžica puštaće muziku u KC Lab, od 16 sati.
 
Osmi dan će nastupiti u Lazinom teletu, u 21.30 časova.
 
O video stvaralaštvu Izabel Perez del Pulgar govoriće u Američkom kutku, u 14 sati.
 
Film "Pariz: Ljubavna priča" možete pogledati u Kulturnom centru Novog Sada, u 21 čas.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.