"Putevi Srbije" traže projektanta puta Novi Sad - Temerin, vrednost tendera 30 miliona dinara

Javno preduzeće "Putevi Srbije" traži firmu koja će izraditi plan rekonstrukcije i izgradnje puta od Novog Sada do Temerina.
"Putevi Srbije" traže projektanta puta Novi Sad - Temerin, vrednost tendera 30 miliona dinara
Foto: 021.rs

Planirano je i izmeštanje dela trase državnog puta kroz naseljena mesta Bački Jarak i Temerin.

Put između od saobraćajnog čvora Novi Sad do izlaza iz Temerina biće dugačak 15 kilometara, a dozvoljena brzina će biti 80 kilometara.

Kako se navodi u projektnom zadatku, izgradnjom ovog putnog pravca stvaraju se uslovi za bolju pristupačnost, zaštitu saobraćajne infrastrukture, izgradnju infrastrukturnog koridora državnog puta od saobraćajnog čvora Novi Sad do izlaza iz Temerina, kao i razvoj opštine Temerin.
 
Neophodno je da projektant utvrdi prostor i pravičnu naknadu za eksproprijaciju, kako bi se dobili realni podaci i izdvojila sredstva, u slučaju da na trasi puta postoji zemljište koje nije u javnom vlasništvu.
 
Potrebno je uraditi i projekte preparcelacije i saobraćajne signalizacije. 
 
Izabrana firma treba i da proceni ukupne troškove izgradnje i održavanja puta. 
 
Procenja vrednost ovog tendera je 29.266.600 dinara, a rok za podnošenje je 24. jun. 
  • Milica

    27.10.2023 15:09
    PROSIRENJE PUTA NOVI SAD TEMER
    Temerinu odavno fale dve trake od auto puta Subotica Novi Sad Beograd do izlaska iz Temerina jer mesta ima dovoljno i sa leve i desne strane za prosirenje ..S tim bi se trebala pozabaviti i opština Temerin i grad Novi Sad
  • Srafciger

    27.05.2022 07:23
    Proširivanje
    Taj put je odavno zreo za četri trake, a ispunjava i uslov prosečnog dnevnog godišnjeg broja vozila. Nadam se da prime pričaju, a ne samo o zaobilaženju naselja.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti