Novosađani, srećan vam Međunarodni dan bicikla: Stižu doručak, Kritična masa i bioskop na otvorenom

Novosadska Kritična masa, tradicionalna biciklistička vožnja kroz Novi Sad, u petak, 3. juna obeležiće Međunarodni dan bicikla na ulicama našeg grada.
Novosađani, srećan vam Međunarodni dan bicikla: Stižu doručak, Kritična masa i bioskop na otvorenom
Foto: 021.rs
Kao i do sada, Novosadska biciklistička inicijativa (NSBI) na ovaj dan priprema niz dešavanja - biciklistički doručak, pomenutu masovnu vožnju, kao i bici bioskop, a pozvani su svi koji vole da bicikliraju.

Dešavanja:

Aktivisti NSBI dan će početi organizacijom bici doručka od osam časova, koji će biti deljen biciklistima i biciklistkinjama koji se zateknu u krugu Futoške pijace. 
 
Aktivnosti se nastavljaju vožnjom Kritične mase kroz Novi Sad, a start je u 18 časova iz Limanskog parka. Rutu vožnje pogledajte u nastavku.
 
 
Predah nakon vožnje priprema se od 20 časova na platou Spensa, kod službenog ulaza koji gleda na TC Promenada. Posetioce očekuje bioskopska projekcija na otvorenom, a zahvaljujući Francuskom institutu u Srbiji, gosti projekcije gledaće klasik iz 1965. godine, ostvarenje Pierrot le Fou.
 
Kako za 021.rs navodi predsednik Novosadske biciklističke inicijative Vladimir Zdravković, ovaj dan služi da se NSBI zahvali svima koji svakodnevno učestvuju u promociji biciklizma - onima koji su bici entuzijasti koji samo uživaju u osećaju vožnje bicikla, do onih kojima je motiv možda ekološki ili nešto treće. 
 
"Cilj je i dalja promocija vožnje bicikla i upoznavanje građana i građanki sa postojanjem Međunarodnog dana bicikla, s činjenicom da imamo baš naš dan i da možemo da ga iskoristimo na ovaj lep način", poručuje Zdravković.
 
Međunarodni dan bicikla obeležava se od 2018. godine odlukom Generalne skupštine Ujedinjenih nacija. Cilj svih aktivnosti ovog dana je promocija biciklizma i bicikla kao prevoznog sredstva koje je najekonomičnije, najpovoljnije po životnu sredinu, komfor u kretanju kroz grad i odličan izbor za fizičku aktivnost.
  • telep

    03.06.2022 19:58
    g pen
    Ti kanda nikada nisi seo na bajs. Na futoskom putu se oduvek vozilo u dva pravca na biciklistickoj. Oduvek. Drugo eno kod mene kod na futoskom putu kod livnice grafike i hrasta je uvek bio uzas, lišće nam pociste u septembru ali od prošle godine. Trave nema, ziva ograda odavno uvenula. Malo nize ka Tesli uzas kod ribarnice i vijka onda tek kod Srbe uzas od korenja. A zelenilo kako kose i odrzavaju i bolje da ga nema. Nadam se da si prosao pored jugoalata i jugodenta i video kako cveta korovcina do struka na tim zemljanim povrsinama koje su ostavili.
  • Vlada

    03.06.2022 13:38
    @g pen
    Vozim se tuda od '89-e kad sam bio samo klinac sa ponikom i uvek se vozilo u oba smera, što je oduvek potpuno normalno svuda u gradu gde su staze široke a između poveći bulevar. Doduše, i tada se otprilike jednom godišnje pojavljivao neki deda koji bi histerisao kako "ne treba tako". Znači to je uvek bio simptom staračke nadrknosti, ali nikad zapravo nešto što je važilo u vožnji.
  • g pen

    03.06.2022 12:05
    Vozite od juce bicikl. Nekada se vozilo u jednom smeru , nisu se oduvek vozile dvosmerno sto govori da ste ... botovi, od juce ste u ovom gradu. I da, zbog vasih guzica je unisteno zelenilo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti