Izabrano novo rukovodstvo NDNV-a: Slađana Gluščević izvršna direktorica

Novinarka Slađana Gluščević izabrana je za izvršnu direktoricu Nezavisnog društva novinara Vojvodine (NDNV) odlukom novog Upravnog odbora izabranog na današnjoj Skupštini NDNV-a.

Slađana Gluščević ima dugogodišnji novinarski angažman u štampanim i internet medijima, osnivačica je i organizacije čiji su članovi eksperti za medije, poljoprivredu i fondove Evropske unije – Info centar za ruralni razvoj Agrosmart.

Članovi NDNV-a na Skupštini su prethodno izabrali novi Upravni odbor koji čine Miloš Antić, Natalija Marko, Jasmina Mihnjak, Maša Mitrović i Dejan Serdar.

Skupština NDNV-a danas je ponovo poverila mandate članovima Suda časti Nataliji Jakovljević (novinarki i urednici lokalnog portala "Magločistač" iz Subotice), Borisu Vargi (novinaru, polilitikologu, publicisti i nezavisnom analitičaru) i Stefanu Janjiću (novinaru, asistentu na Odseku za medijske studije na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu i uredniku portala "Fake News Tragač").
 
Na Skupštini Udruženja usvojen je i novi Statut, koji je usklađen sa novom Strategijom NDNV-a usmerenom na jačanje standarda novinarske profesije i unapređenje položaja novinara i njihove bezbednosti. 
 
"Novi Statut donosi izmene u organizaciji Udruženja u skladu sa najboljom praksom sličnih i srodnih organizacija u zemlji i regionu. Cilj izmena je da se obezbedi stabilnost NDNV-a u vremenu kada je novinarska profesija veoma ugrožena", navodi se u saopštenju NDNV-a.
 
 
 
Slađana Gluščević poručila je da NDNV, kao najstarije nezavisno novinarsko udrženje na prostoru bivše Jugoslavije, još odlučnije nastavlja borbu za slobodno novinarstvo.
 
"NDNV je bio i ostao dosledan vrednostima građanskog društva, zbog čega je uvek bio izložen pritiscima vlasti, organizacija i pojedinaca nesklonih demokratskim vrednostima i idejama slobodnog i otvorenog društva", istakla je Gluščević.

Nezavisno društvo novinara Vojvodine osnovano je 17. januara 1990. godine u Novom Sadu, u jeku političkih čistki koje je sprovodio režim Slobodana Miloševića u Vojvodini.

Teme

NDNV

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti