Akcija Doma zdravlja u Promenadi: Pregledi i saveti povodom Svetskog dana bez duvanskog dima

Novosađani zainteresovani da dobiju korisne savete i preglede u utorak, 31. maja mogu da posete "Promenadu" i kutak u kojem će biti stručnjaci Doma zdravlja Novi Sad.
Akcija Doma zdravlja u Promenadi: Pregledi i saveti povodom Svetskog dana bez duvanskog dima
Foto: Pixabay
Reč je o obeležavanju Svetskog dana bez duvanskog dima.

Posetioci će biti u prilici da izmere krvni pritisak, nivo šećera u krvi, izračunaju BMI, kao i da dobiju korisne savete u vezi sa odvikavanjem od pušenja.

Organizovano je i merenje nivoa ugljen-monoksida u izdahnutom vazduhu uz pomoć aparata "Smokerlyzer".
 
Svim zainteresovanima biće održana edukacija o oralnoj higijeni, posebno usmerena ka održavanju ortodontskih aparata, te higijeni usta i zuba.
 
Zbog posledica izazvanih duvanom, svake godine život izgubi osam miliona ljudi. Godišnje se uništi 3,5 miliona hektara zemlje za uzgoj duvana, što osiromašuje već oskudne svetske prirodne resurse.
 
Stručnjaci novosadskog Doma zdravlja biće na raspolaganju građanima i građankama u periodu od 14 do 19 časova.
  • Trident

    30.05.2022 15:31
    Zato u parking servisu smrdi na duvan da povraćaš. Em mi je pauk odneo kola em policajac puši i piše kaznu em se iz njega izvalila radnica parkinga i puši cigaru za cigarom. Smrdi ko u poslednjoj kafančini I to nikog ne interesuje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti