Nagrade za Novosađane koji na plato Spensa donesu staklenu ambalažu

Velika akcija prikupljanja i reciklaže staklene ambalaže održaće se danas, 1. juna na platou Spensa.
Nagrade za Novosađane koji na plato Spensa donesu staklenu ambalažu
Foto: Pixabay
Događaj, koji se organizuje u okviru Evropske zelene nedelje, trajaće od 11:30 do 14:30 časova.
Ova akcija se organizuje kako bi se podigla svest o najvažnijih pitanjima zaštite životne sredine. 
Za sve građane koji donesu po najmanje tri staklene flaše ili tegle za reciklažu, obezbeđene su nagrade.
 
Na samom štandu, posetioci će moći da se informišu o značaju reciklaže ambalažnog otpada, a svoje znanje moći će da ispitaju i putem nagradnog kviza.
 
U Novom Sadu je, zahvaljujući projektu "Upravljanje staklenom ambalažom na Zapadnom Balkanu", postavljeno 100 reciklažnih kontejnera, sa ciljem da se stopa reciklaže stakla u ovom gradu poveća za 20 odsto.
  • Vreme ludila

    03.06.2022 07:24
    Reciklat
    Stvari koje se tiču otpada i recikliranja moraju biti deo politike a ne stvar ,"projekata".Projekti su stvar improvizacije i sredstvo ispiranja sredstava grada najčešće u korist partijskih poslušnika, u igri su sve partije.Prikupljanje i selektiranje otpada mora biti kombinacija kaucije, pogodnosti i pristupačnosti kontejnera za tu namenu.Ipak najvažniji je kontinuitet i stvaranje pozitivne klime u društvu. Postoji u ovom gradu preduzeće ali izgleda da nema dobru operativu.Nedostaju nam obične kante za smeće po ulicama i pred školama.Npr najlon pijaca nema ni jedne kante za smeće vidno postavljene.
  • @Maca

    01.06.2022 13:46
    Ja sam ih nasao. Stand je bio od Kafemata ka Secer i soul. A flase mozete ubaciti u bilo koje zvono…
  • dz0

    01.06.2022 13:26
    Kakve bre nagrade? Kaucija na svaku flasu je vec unapred uracunata u cenu pica, bolje vratiti pare nazad kupcu, radije ce reciklirati sam ako ima da ustedi. Kad ceo svet moze tako, moze i ovde valjda.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti