FOTO, VIDEO: Ključeve jeftinih stanova u Novom Sadu dobilo još skoro 500 bezbednjaka

U naselju Jugovićevo danas su svečano uručena 483 ključa stanova pripadnicima službi bezbednosti.
FOTO, VIDEO: Ključeve jeftinih stanova u Novom Sadu dobilo još skoro 500 bezbednjaka
Foto: 021.rs
Sa danas podeljenim ključevima useljena je većina od do sada 12 izgrađenih zgrada. Podeljeni su ključevi od gotovo 1.500 stanova i ostalo je da se uruči još nepunih 500, do ukupna 1.972 stana koji se dele u prvom krugu. 
 
U ovom naselju je nedavno počela i gradnja još četiri zgrade gde će biti oko 200 stanova, dok je Grad Novi Sad obezbedio prostor za dodatne zgrade uz Bulevar Evrope gde bi trebalo da bude do desetak zgrada sa oko 1.300 stanova. 

Uručenju ključeva danas u prisustvovali gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, ministar odbrane Nebojša Stefanović, ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović, ministarka pravde Maja Popović, ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić, direktor Bezbednosno informativne agencije Bratislav Gašić i državni sekretar u Ministarstvu unutrašnjih poslova Bojan Jocić. Pored njih bilo je i drugih funkcionera, kao i više pripadnika policije, vatrogasaca, službenika BIA-a, pripadnika Vojske Srbije, zatvorskih čuvara, sudske straže, veterana i njihovih porodica. 

"Ovaj lokalitet opremljen je po najmodernijim standardima kako bismo obezbedili dobre uslove za život ljudima koji se staraju o sigurnosti našeg grada i naše države. Ovo naselje jako lepo izgleda, a Grad je samostalno investirao milijardu i 600 miliona dinara, i obezbedili smo još jednu lokaciju za ovu namenu, na Bulevaru Evrope", naveo je gradonačelnik Miloš Vučević.
 
 
Ministarka Darija Kisić izrazila je zadovoljstvo zbog toga što država brine o onima koji brinu o opštoj bezbednosti, kao i zbog toga što je, i ovog puta, među vlasnicima stanova kojima su ključevi uručeni, petoro boraca i ratnih vojnih invalida.
 
Da su veoma važni za društvo oni koji posao stavljaju ispred svojih porodica, naglasila je i ministarka pravde Maja Popović, kao i da, ovim projektom država Srbija jača sektor bezbednosti.
 
Ministar Tomislav Momirović izjavio je da su zgrade u naselju Jugovićevo zidane po najvišim svetskim standardima, da su do sada u Novom Sadu završeno 1.972 stana i da će se u narednom periodu graditi još 1.500 stanova.
 
Ministar odbrane Nebojša Stefanović istako je da Srbija ne zaboravlja svoje heroje, na one koji, osim što brinu o svojim porodicama, brinu i o velikoj zajedničkoj porodici Srbiji. On se zahvalio Gradu Novom Sadu na tome što je za naselje obezbedio najsavremeniji mobilijar i na tome što je planirano da u tom delu grada budu izgrađeni škola i vrtić. 
 
 
Podsetimo da pripadnici služba bezbednosti stanove u ovom naselju kupuju po povlašćenoj ceni od 500 evra po kvadratu, a da su mediji do sada više puta pisali da je bilo primedbi na to ko je sve došao do stana, jer se ispostavilo da se mnogi vlasnici nisu ni uselili a stanove su već izdali. 
  • Nenad

    03.06.2022 12:22
    Prevareni medicinari
    Ponovo prevareni medicinari!
    Bukvalno ginuli (umirali) od korone,na prvoj liniji fronta.
    Sad se korona stišala,pa ponovo pali u zaborav
  • Zoran

    02.06.2022 18:23
    Lopovićevo naselje ,
    Ovo naselje Lopovićevo je legalizacija pljačke od strane vlasti,kao i užurbano propadanje Srbije na delu i javno,preko ledja običnih,poštenih poreskih obveznika ,seljaka i nemoćnih gradjana ove jadne Srbije...
  • Vop

    02.06.2022 14:29
    Pa nemojte kupovati stanove. Sačekajte da padne potraznja. Nece imati kome obrtati stanove po abnormalnim cenama.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti