U subotu protest zbog loše organizacije izgradnje garaže u centru Novog Sada

Akcija progresivne Vojvodine u subotu, 4. juna organizovaće protest zbog, kako kažu, blokade centra Novog Sada i loše organizacije izgradnje podzemne garaže.
U subotu protest zbog loše organizacije izgradnje garaže u centru Novog Sada
Foto: 021.rs
APV navodi da je "reč o ogromnom projektu započetom bez adekvatnih priprema, a loša organizacija radova izazvaće mnogobrojne probleme u normalnom funkcionisanju grada".
"Podsećamo da je već započeta izgradnja podzemne garaže pored Banovine, koja je u neposrednoj blizini Modene, što znači da će radovi trajati istovremeno. Zbog toga će biti zatvoreni prilazi ka centru iz nekoliko pravaca, što će dovesti do zastoja u saobraćaju i onemogućiti normalno kretanje pešaka", ističu u APV-u.
Dodaju da su jun i početak leta najgori deo godine za početak radova jer ogroman broj ljudi boravi u centru, pogotovo u večernjim satima, u godini kad je Novi Sad evropska prestonica kulture. U julu se održava i festival Exit, kad nekoliko hiljada mladih dolazi u Novi Sad i takođe boravi u centru.
 
Protest APV-a će se održatu u subotu od 10:30 časova kod hotela "Putnik". Tom prilikom će, kako su najavili, skrenuti pažnju javnosti na ove i druge probleme koji su vidljivi na samoj lokaciji.
  • Dusan Dzigurski

    06.06.2022 13:40
    A kako ce se izgradnja tih podzemnih garaza odraziti na statiku zgrada u centru grada, da li je neko razmisljao o tome. Kada se sagrade te zgrade ima pola grada da se slegne, to sto sada rade sa tim garazama je neplanski i imace velike posledice po siri centar.
  • Zebra

    06.06.2022 11:56
    Protest zbog garaže a nije zbog ulica zatvorenih na 6 meseci? I to dve ukice u isto vreme, a umesto prvo to da se završi (jedno po jedno) napravi se haos u gradu. Podzemne garaže su ok stvar i treba da ih bude
  • Božidar

    06.06.2022 03:37
    Neobavešten
    I?
    Kako je bilo na protestu, jel ima negde neka informacija?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti