"Poslednje devojčice" najbolja predstava 67. Sterijinog pozorja

Za najbolju predstavu ovogodišnjeg Sterijinog pozorja proglašene su "Poslednje devojčice" pozorišta "Deže Kostolanji" iz Subotice.
"Poslednje devojčice" najbolja predstava 67. Sterijinog pozorja
Foto: 021.rs
Ovoj predstavi pripale su i Sterijine nagrade za najbolji tekst i režiju - dobili su ih Maja Pelević i Kokan Mladenović.

Nagrade za glumačka ostvarenja pripale su Sanji Marković i Nenadu Jezdiću za uloge u predstavi "Čudo u Šarganu" Jugoslovenskog dramskog pozorišta Beograd, Sonji Isailović za ulogu u predstavi "Kod večite slavine" Srpskog narodnog pozorišta i Aleksandru Srećkoviću za ulogu u predstavi "Godine vrana".

Sterijine nagrade za najbolje mlade glumce dobili su Aleksandra Arizanović za ulogu u predstavi "Fleke" Kraljevačkog pozorišta i
Aleksej Bjelogrlić za ulogu u predstavi "Čudo u Šarganu".
 
Specijalnom Sterijinom nagradom nagrađen je glumački ansambl predstave "Poslednje devojčice".
 
Nagradu za scenografiju dobila je Marija Kalabić (Poslednje devojčice), za kostim Lana Cvijanović (Čudo u Šarganu), za muziku Stefan Seethaler, Danijel Seeathaler, Filip Grubač, Igor Sakač i Petar Banjac (Kod večite slavine), za koreografiju Irena Šarović (Izbiračica), a nagrada za dramatizaciju pripala je Mini Petrić (Kod večite slavine).
 
Prema mišljenju publike 67. Sterijinog pozorja najbolja predstava je "Ja sam ona koja nisam" Zagrebačkog kazališta mladih.
 
Na Sterijinom pozorju je od 26. maja do 2. juna izvedeno devet predstava u takmičarskoj selekciji i tri u međunarodnoj selekciji "Krugovi".
 
Nagrade će biti uručene večeras, 3. juna, a u čast nagrađenih biće igrana predstava "Hrkači" čiji tekst i režiju potpisuje Nikola Pejaković, a izvodi ansambl Narodnog pozorišta Republike Srpske iz Banjaluke.
  • Su

    06.06.2022 12:09
    Odlicno pozorje
    Mislim da je ziri imao izuzetno tezak posao ove godine. Predstave su bile na zavidno visokom nivou u svakom smislu. Nadamo se istom i na narednim pozorjima.
  • Snježana

    03.06.2022 12:29
    Bravo

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti