Besplatne pripreme za malu maturu za sve učenike u Srbiji na novosadskom PMF-u

U periodu od 13. do 17. juna svi učenici osnovnih škola širom Srbije moći će da učestvuju u "Nedelji male mature na Pridorno-matematičkom fakultetu".
Besplatne pripreme za malu maturu za sve učenike u Srbiji na novosadskom PMF-u
Foto: 021.rs

To znači da će im biti omogućeno da pohađaju besplatne pripreme za malu maturu iz matematike, fizike, hemije, biologije i geografije.

Pripreme će se održavati onlajn, preko platforme koja omogućava istovremeno učešće i do 10.000 učenika. 

Ove časove će držati iskusni profesori sa Prirodno-matematičkog fakulteta u Novom Sadu. 
 
Kako navode na ovom fakultetu, učenici neće biti samo pasivni posmatrači, nego aktivni učesnici ovih časova.
 
"Moći će u realnom vremenu da rešavaju zadatake i postavljavaju pitanja predavačima. Svi časovi će biti snimljeni i učenici će moći i odloženo da ih pogledaju", dodaju.
 
Učenici, odnosno njihovi roditelji samo treba da se besplatno registruju na portalu na kojem će biti postavljeni linkovi za časove, snimci tih časova, kao i ostali korisni materijali.
 
Na zvaničnoj stranici Prirodno-matematičkog fakulteta u Novom Sadu www.pmf.uns.ac.rs može se naći link koji vodi ka pomenutom portalu.
 
Svakog dana tokom "Nedelje male mature na PMF-u", učenici će slušati pripremu za malu maturu iz po jednog predmeta i to:
 
  • ponedeljak, 13.6. od 11 časova – fizika;
  • utorak, 14.6. od 11 časova – matematika;
  • sreda, 15.6. od 11 časova – hemija;
  • četvrtak, 16.6. od 11 časova – biologija;
  • petak, 17.6. od 11 časova – geografija.
PMF u Novom Sadu je prošle godine organizova opo prvi put pripreme za malu maturu iz matematike, na kojima je učestvovalo nekoliko hiljada osnovaca. 
 
"Pozitivna iskustva i reakcije učenika su nam i bili osnovni motiv da i ove godine držimo ove pripreme i to iz svih oblasti koje se izučavaju na našem fakultetu. Na taj način želimo da pomognemo osnovcima da što bolje polože malu maturu i upišu željene škole", zaključuju.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti