Poreska uprava Grada Novog Sada: Omogućeno elektronsko podnošenje zahteva za uverenja

Gradska poreska uprava Grada Novog Sada obaveštava fizička lica, preduzetnike i pravna lica da je 1. juna pušten u rad programski paket "eUverenja".
Poreska uprava Grada Novog Sada: Omogućeno elektronsko podnošenje zahteva za uverenja
Foto: Pixabay

Paket je dostupan na portalu Jedinstvenog informacionog sistema lokalne poreske administracije – LPA.

Njime je omogućeno elektronsko podnošenje zahteva za izdavanje poreskih uverenja i elektronsko izdavanje istih.

 

Kako saopštava Grad Novi Sad, to je urađeno na inicijativu Grada Novog Sada, a u saradnji sa Gradskom poreskom upravom, Sekretarijatom za javne prihode Beograd, Kancelarijom za informacione tehnologije i Institutom "Mihajlo Pupin".
 
Ovo bi trebalo da dovede do povećanja funkcionalnosti postojećeg sistemskog rešenja za izradu uverenja i da obezbedi objedinjavanje procesa prijema zahteva sa samom izradom i izdavanjem poreskih uverenja.
 
"Puštanje u rad navedene aplikacije dovešće do povećanje efikasnosti u poslovanju Gradske poreske uprave Grada Novog Sada, smanjenja administriranja i angažovanja zaposlenih na poslovima izrade i izdavanja poreskih uverenja, kao i olakšavanja obveznicima da brže i jednostavnije dobiju poresko uverenje bez odlaska u prostorije Gradske poreske uprave", saopštio je Grad.
 
Navedena usluga dostupna je na sledećoj adresi https://lpa.gov.rs/jisportal/homepage.
  • hello

    06.06.2022 08:13
    Evo kako funkcionise. Obradovala me vest i odem na sajt da podnesem zahtev i kada kliknem podnesi zahtev iskoci neki error vezan za sajt i ne mozes podneti zahtev. Klasika nasih elektronskih portala. Euprava i ti sestrinski podsajtovi su odlicna ideja ali katastrofalna realizacija od prvog dana funkcionisanja do danas. Popravljaju stvari i ubacuju novine ali presporo...
  • laxativ

    06.06.2022 00:21
    albino@ Hvala ti što si mi pomogao da uvidim da postoji gore i od najgoreg dosadnog proliva. Lakše mi je sada.
  • :)

    05.06.2022 22:44
    Oće moći da se koriste za nešto ta uverenja? Iz republičke PU su bezkorisna, gde god traže uverenju iz PU traže da je overeno . Što elektronski ne mozete dobiti.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti