FOTO Novosađani koji voze po rupama, ne po putu: Grad će razmotriti njihov problem

Stanari Sopoćanske i Ibarske ulice na Adicama traže od gradske vlasti da se nešto preduzme kako bi konačno dobili normalnu, asfaltiranu ulicu.
FOTO Novosađani koji voze po rupama, ne po putu: Grad će razmotriti njihov problem
Foto: 021.rs
Stanari su se obratili redakciji portala 021.rs, navodeći da su prinuđeni da se kreću preko gotovo potpuno uništenog kolovoza, ukoliko se put prepun rupa tako uopšte može i nazvati. 
Za Ibarsku kažu da je prolaz gotovo u celosti otežan i da se ta ulica potpuno razlikuje od okolnih, koje su uglavnom asfaltirane. Uništavanju puta kojim se kreću kumovalo je i to što u okolini ima gradilišta, pa ulicom prolaze teški kamioni i prave štetu. Međutim, stanovnici ovog dela grada kažu za 021.rs da radovi na okolnim kućama ne bi trebalo da budu opravdanje za to da žive u blatu.
"Ulica je u očajnom stanju. Nema gotovo ni metra spojenog asfalta i sve su rupe. Prilaz nekim dvorištima i kućama je otežan, a čini se da je najgore pešacima, jer kad je kiša ne možeš a da ne upadneš u neku rupu sa vodom i da ne završiš mokar", navodi stanarka Ibarske ulice. 
 
 
U Sopoćanskoj je situacija malo bolja, ali samo zato što ima manje rupa na putu. Međutim, ova ulica na Adicama je kritična ne samo za kretanje vozila, već i za prolaz pešaka i svih dvotočkaša. 
 
"Godinama smo čekali kanalizaciju, a nakon što su konačno postavili cevi, ulica nam je ostala u rupama koje smo imali pre uvođenja kanalizacione mreže. Povremeno neko od stanara nanese zemlju i popuni najveće rupe kako bi se lakše prošlo kroz ulicu, ali posle nekoliko dana sve se vrati na staro. Ovo nije ulica, ovo izgleda kao neki zapušteni deo grada na granici s Veternikom koji više ne obilaze ni tokom izbora", navodi građanka iz Sopoćanske ulice. 
 
 
U Gradskoj upravi za 021.rs nisu naveli kada će se u Sopoćanskoj i Ibarskoj ulici raditi na uređenju saobraćajnih površina, ali su rekli da će izaći na teren da vide šta treba da se uradi. 
 
"Stručne službe Gradske uprave za građevinsko zemljište i investicije će u saradnji sa Gradskom upravom za inspekcijske poslove, obaviti uvid u stanje na terenu i, u skladu sa konstatovanim oštećenjima na kolovozu u Sopoćanskoj i Ibarskoj ulici, preduzeti potrebne mere. U saradnji sa Mesnom zajednicom, pre početka radova, neophodno je obezbediti i pribaviti saglasnosti za izvođenje radova od vlasnika parcela, ukoliko se radi o ulicama koje nisu u javnoj svojini Grada Novog Sada", navode iz Gradske kuće.
U lokalnoj upravi kažu i da su prošle godine popravkom 30 ulica na Adicama stvorili bolje uslove za odvijanje saobraćaja i da je za to utrošeno oko 17 miliona dinara. 
 
Dodali su i da se u cilju poboljšanja komunalnih standarda u celom gradu poslovi na održavanju sobraćajnica rade tokom cele godine, a ne samo tokom građevinske sezone i da je mehanizacija JKP "Put" aktivno angažovana na održavanju putne infrastrukture kako u samom gradu, tako i u prigradskim naseljima.
  • Petar

    13.06.2022 06:32
    Pa sta sad.
    Ima većih prioriteta od Adica mada i tim ljudima treba obezbediti normalne uslove za život.
    Grad se širi, veliki kamioni četvoroosovinci uništavu sve gde prođu a policija ne reaguje jer su u vrhu svih građevinskih firmi bitne glavonje.
    Jednom rečju žestok javašluk.
  • Gojko

    09.06.2022 08:51
    Put
    Ljudi nevidim problem, pa više od pola ulica u gradu je užas.Nemojte dalje ići eto vam bulevar oslobodjenja vidite kakav je, ulaz od futoga u grad, ulaz od matijevića, pravac prema najlon pijaci.ma gde se god okrenete.Da ne pominjem sporedne ulice.Trotoari u janka čmelika i stotinama drugih ulica.Pogledajte na čega liči " beogradska kapija" renovirana papreno pre par godina.Videćete koliko će trajati " fuš" fasade što se sada rade u gradiću za masnu kintu.
  • Stohadin

    09.06.2022 06:02
    Put
    Ta šta se jedite.....
    Biti će nam jošte gore....
    Zato pamet u glavu,sosu za ruku pa na rekreaciju....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti