FOTO: Novosadski studenti okopavali zelenilo u kampusu

U sklopu obeležavanja Nedelje zaštite životne sredine, Studentski centar Novi Sad i Gradsko zelenilo organizovali su akciju uređivanja zelenih površina u kampusu Novosadskog univerziteta.

U zalivanju, plevljenju i okopavanju cveća i živice na Dositejevom trgu učestvovalo je više od 50 studenata svih fakulteta Univerziteta u Novom Sadu.

- Sa blizu 50.000 studenata, UNS je grad u malom, a Studentski centar Novi Sad, koji obezbeđuje smeštaj i ishranu za više od 3.500 studenata, nekoliko godina zaredom zajedno sa studentskim organizacijama i Gradskom zelenilom organizuje akcije ozelenjavanja i održavanja zelenih površina. U zajedničkim akcijama posadili smo više desetina sadnica drveća, kako u kampusu, tako i u blizini studenskih domova. Današnja akcija je samo jedna u nizu aktivnosti koje ćemo realizovati u cilju unapređivanja svesti o značaju brige o životnoj sredini - rekao je direktor Studentskog centra Zoran Martinović.
- Studenti Novosadskog univerziteta imaju visoku svest o važnosti ekologije. Rado smo se odazvali pozivu da zajednički uredimo zelene površine u kampusu, jer je to prostor u kom studenti svakodnevno borave. Rado ćemo učestvovati u sličnim akcijama i u narednom periodu - rekao je predsednik Studentskog parlamenta Bojan Rašković sa Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja (DIF).
 
 
Pomoćnica direktora Gradskog zelenila Danijela Andrić kaže da će saradnja sa studentima biti nastavljena tokom leta, a intenzivirana tokom jeseni, kada počne sezona sadnje novog drveća.
  • NV

    07.06.2022 08:16
    E nekada su students a I ostala omladina radila po radnim akcijama I druzili se.
  • Djins

    07.06.2022 06:25
    Kako da rade, bez da kradu?
    Da li su prijavili radove? Da li imaju dozvolu za rad na javnoj povrsini? Cudi me da nisu kaznjeni od strane grada, jer sam cuo za nekoliko slicnih slucajeva. Kvare ljudima posao. Rade za dzaba, a neko je mogao da se ugradi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti