Nakon 30 godina konačno se otvara "novosadski Skadar" - biće samouslužna "pošta budućnosti"

Zgrada Poštanske štedionice, koja je u izgradnji 30 godina, konačno će biti otvorena.
Kako kažu u Poštama Srbije, pokrenuli su projekat "Pošta budućnosti", koji predviđa "implementaciju inovativnog modela poslovnice opremljene sistemima i portalima za samousluživanje, koja će korisnicima poštansko-finansijskih usluga ponuditi novo korisničko iskustvo".
Dodaju da je u kratkom roku planirano otvaranje prve "pošte budućnosti" na Pozorišnom trgu. 
"Po novom modelu prilagođenom potrebama i zahtevima korisnika novih generacija, pružaće sve tradicionalne i savremene servise stanovništvu i privredi", kažu u Poštama.
 
Grad je ovo zemljište na Pozorišnom trgu dao Pošti na korišćenje pre tri decenije. Ugovor o izgradnji zajedničkog objekta Pošte, Poštanske štedionice i tadašnjeg "Invest doma" potpisan je davne 1988. godine, a radovi su počeli 1992. godine. Svega tri godine kasnije, radovi staju jer suinvestitori nisu imali dovoljno novca, a bili su prisutni i kompleksni imovinsko-pravni odnosi, koji se nastavljaju godinama kasnije. 
 
"Invest dom" je bankrotirao, te je Grad Novi Sad 2012. godine otkupio njihov udeo u vlasništvu, zajedno sa Poštom Srbije i firmom "Ateks".
 
Radovi ponovo staju nakon dve godine i od tada nije bilo većih pomaka u ovoj priči. Nekadašnji direktor Pošte Milan Krkobabić je, upitan za mišljenje o ovom objektu 2016. godine, poručio da je "cela priča oko Poštanske štedionice glupost iz prošlosti".
 
021 je još 2017. godine imao nezvaničnu informaciju da je blizu epilog nerešenih imovinsko-pravnih odnosa, ali se od tada ništa konkretno nije dešavalo.
 
Radovi su nastavljeni 2020. godine, ali je i dalje bilo neizvesno kada će objekat početi da se koristi.
 
Inače, prema podacima iz katastra nepokretnosti, parcela gde je zgrada Poštanske štedionice je u državnom vlasništvu, a korisnik je JP "Pošta Srbije" i nema podataka o drugim vlasnicima. Takođe, navodi se i podatak da je tu sagrađena zgrada bez građevinske dozvole i to je evidentirano još 2007. godine.
  • Dokle bre više

    12.06.2022 18:03
    Otvorili ste tu poštu preko puta velike pošte ...
    a zašto ste zatvorili poštu preko puta elektro škole ?
    a zašto ste zatvorili poštu na telepu ?
    a zašto ste zatvorili poštu na satelitu ?
    a zašto ste hteli zatvoriti poštu na novom naselju u staračkom domu gde gravitira oko 35000 stanovnika Novog Sada pa pošto se ljudi pobunili skratili joj radno vreme do 11h pa opet niko ne može stići da bilo šta tamo uradi jer radi samo tri sata?
    Jel to zato što u tim gradskim naseljima po vama niko ne živi pa nikom ni ne treba pošta???
  • Rajko

    10.06.2022 22:25
    Та зграда
    је мени ружна. Не разумем зашто се некима свиђа.
  • Marinko

    10.06.2022 21:26
    Novosađanka
    Tu zgradu preko puta projektovao je akademik Mitrović i sjajno se uklapa u ambijent, jednostavno je prelepa.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti