Termin na šalterima Gradske poreske uprave može se zakazati, zahtevi mogu i elektronski

Nakon poziva onima za koje je utvrđeno da na teritoriji Novog Sada poseduju nepokretnost za koju nisu podneli poresku prijavu, poreznici su uputili i opomene onima koji nisu izmirili svoje obaveze.
Termin na šalterima Gradske poreske uprave može se zakazati, zahtevi mogu i elektronski
Foto: 021.rs

Pošto je utvrđeno da je broj stranaka povećan, kako ne bi dolazilo do stvaranja gužvi, doneta je odluka da povećan broj poreskih inspektora bude na raspolaganju građanima sve dok bude bilo neophodno, izjavila je članica Gradskog veća za budžet, finansije i investicije Adrijana Mesarović. 

Ona je apelovala na građane da koriste mogućnost da putem elektronske pošte ili SMS-a zakažu termin na šalterima Gradske poreske uprave. 

"Takođe, obaveštavamo sugrađane da je 1. juna pušten u rad programski paket eUverenja kojim je omogućeno elektronsko podnošenje zahteva za dobijanje uverenja i njihovog elektronskog izdavanja, što omogućava obveznicima da brže i jednostavnije dobiju poresko uverenje bez odlaska u prostorije Gradske poreske uprave", rekla je Adrijana Mesarović. 
 
Šalter sala Gradske poreske uprave nalazi se u Vojvođanskih brigada 24-26.
 
Potrebne informacije o zakazivanju i eUverenju mogu se pronaći na internet prezentacija Gradske poreske uprave OVDE
 
Informacije, kao i odgovore na sve nedoumice povodom poslatih poziva i opomena građani, osim u šalter sali u Ulici Vojvođanskih brigada, mogu dobiti i na izdvojenom šalter mestu u prostorijama "Informatike" na Bulevaru Slobodana Jovanovića 15, na info pultu Gradske poreske uprave u Promenadi, putem elektronske pošte na mejl adresu gpu@novisad.rs, kao i na brojeve telefona: 4871-707, 4871-751.

Teme

porez
  • cpk

    09.06.2022 22:39
    Pitanje
    A šta uraditi kad stigne OPOMENA o neplaćenom porezu osobi koja je pokojna 5 i više godina???

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti