Utorak škrt sa dešavanjima, ali darežljiv sa suncem: Šta očekuje Novosađane?

Ispred nas je utorak, što znači da još nismo stigli ni do polovine radne nedelje.
Utorak škrt sa dešavanjima, ali darežljiv sa suncem: Šta očekuje Novosađane?
Foto: 021.rs

Ipak, situacija postaje malo vedrija ako ovaj dan posmatramo kao nagradu za preživljavanje ponedeljka.

Ovog utorka neki će biti bez vode, a neki bez struje, dok će nas sve poslužiti vreme.

Što se razbibrige tiče, Štrand i druge plaže su uvek opcija, a ukoliko je moguće i bežanje u hlad Fruške gore (dok ga još imamo). Ovaj utorak je, kao i svaki drugi, prilično škrt sa dešavanjima. 
 
Da vidimo kakav je to dan pred Novosađanima. 
 
Vreme
 
U utorak će u Novom Sadu biti sunčano, ali malo svežije nego u ponedeljak. 
 
Minimalna temperatura biće 16, a maksimalna 25 stepeni. Vetar će biti slab i umeren, severni i severozapadni. 
 
Indeks UV zračenja će biti 6,18, što spada u visoki rizik, pa se preporučuje korišćenje sunčanih naočara i zaštitne kreme sa faktorom (SPF) 15 i više, prekrivanje tela tkaninom, korišćenje šešira. Izbegavati izlaganje suncu od 11 do 16 časova.
 
Pobolјšanje biometeorološke situacije doprineće smanjenju tegoba kod hronično obolelih. Oprez se savetuje srčanim bolesnicima i psihički nestabilnim osobama. Reumatski bolovi i smanjenje radne sposobnosti su mogući kao meteoropatske reakcije.
 
Šta je dobro znati?
 
Delovi Novog Sada, Kovilja i Sremskih Karlovaca u utorak neće imati struje. Od 9 do 11 časova "u mraku" će biti ulice Jovana Milića Spartaka i Mileve Simić, dok će od 10 do 12 "u istom sosu" biti ulice Radoja Domanovića (9-13) i Koste Šokice (31). Detalje o nestancima struje čitajte OVDE.
 
Deo Kaća neće imati vode zbog radova. Bez vode će od 8 do 18 sati biti ulice Svetosavska (od broja 62 do broja 120, parna strana), Stefana Nemanje, Sime Šolaje, Šumadijska, Jugović, Radnička, Omladinska, Branka Kozareva, Petra Drapšina, Njegoševa, Moše Pijade, Nikole Tesle, Partizanska, Železnička pruga, Pionirska i Boška Buhe. U "Vodovodu" kažu da postoji mogućnost da će u toku radova, ukoliko za tim bude potrebe, blokada vodovodne mreže biti produžena i proširena.
 
Deo Detelinare neće imati tople vode zbog rekonstrukcije šahta u Hadži Ruvimovoj ulici. Opširnije OVDE.
 
U ponedeljak su počeli radovi na prelazima Ulice Partizanskih baza, u zoni raskrsnice sa Ulicom Stevana Hristića i u zoni raskrsnice sa Ulicom Svetozara Ćorovića. Za vreme trajanja radova zabranjuje se saobraćaj u Ulici Partizanskih baza, između ulica Stevana Hristića i Svetozara Ćorovića.
 
Saobraćaj u delu centra Novog Sada zabranjen je od ponedeljka zbog izgradnje podzemne garaže. Saobraćaj je privremeno zabranjen u ulicama Konstantina Danila, Ise Bajića i Ilije Ognjanovića, od Ise Bajića do Ulice Modene.
 
Ako ste raspoloženi da naučite nešto novo i korisno, evo jedna dobra vest za vas - Gradska biblioteka u Novom Sadu organizuje kurs nemačkog jezika u saradnji sa Gete Institutom. Reč je o poklon-paketu koji uključuje superintenzivni kurs nivoa A1 i besplatan izlazak na polaganje datog nivoa jezika odmah nakon kursa. Prijave su u toku, a možete se prijaviti na sajtu Instituta.
Gde ići?
 
Od 18 časova se u knjižari "Bulevar Books" održava donatorska svirka za festival "Novi balkanski ritam".
 
Promocija novog romana Lasla Blaškovića "Carinska ulica u Novom Sadu" biće održana u utorak, 14. juna, od 19 časova, u Galeriji Matice srpske. O knjizi će govoriti prof. dr Zoran Paunović, književnik Gojko Božović i Laslo Blašković.
 
Drama "Nevidljiva deca" igra se u Novosadskom pozorištu u 19 časova. 
 
Predstava "Tri zime" u režiji Jasne Đuričić igra se na sceni "Pera Dobrinović" Srpskog narodnog pozorišta sa početkom u 19.30h.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti