Građani izvojevali pobedu: Odbačen plan za Karlovce, bez proširenja kopa Ciglane

Na današnjoj sednici Komisije za planove o izmenama Prostornog plana Sremskih Karlovaca prihvaćene su primedbe građana.
Građani izvojevali pobedu: Odbačen plan za Karlovce, bez proširenja kopa Ciglane
Foto: 021.rs

Stav obrađivača plana je da se predloženi plan odbacuje i da se kreće u izradu novog plana koji bi obuhvatio isključivo parcele u vlasništvu "Nexe grupe", što je svega desetak, od predloženih 106 parcela. Ukupna površina koju bi novi plan pokrivao, iznosi oko 3,5ha.

Udruženje građana "Karlovački vinogradi" saopštilo je da je uložen veliki napor da se podnesu primedbe koje su argumentovane.

"Veliki napor je uložen i da se dopre do svakog komšije koji je u obuhvatu ovog predloga plana, da se angažuje šira zajednica, stručne osobe i mediji. Iza nas stoji posvećen rad, puno uloženog vremena i, što je najvažnije, solidarnost i jedinstvo", navodi se u objavi ovog udruženja.
 
Podsetimo, izmene plana inicirane su kako bi se proširilo područje eksploatacije Ciglane. Ovo je izazvalo veliko interesovanje i negodovanje građana, pa je javni uvid trajao čak mesec dana, a prva zakazana sednica je otkazana zbog velikog broja pristiglih primedbi. Na ovaj plan podneto je 175 primedbi što je najviše do sada kada su u pitanju karlovački akti na javnom uvidu. 
 
Proširenju područja eksploatacije pre svega su se protivili poljoprivrednici, vinogradari, kao i ekološki aktivisti, koji su smatrali da će njime biti uništena životna sredina i plodno zemljište.
  • Bojan

    14.06.2022 10:24
    @Teodosije III

    Možete vi da ga čekate koliko hoćete kad ga na hiljade nas s ove strane nećemo - a realno nas 30 može da to zaustavi. Ćao zdravo.
  • Postovalac Ezopa

    14.06.2022 08:43
    @Teodosije III
    Postovani Teodosije III, nije problem u mostu, da se radi kako treba on bi imao vrlo mali uticaj na Sodros i Liman. Problem je sto Vucevic i bratija forsiraju izgradnju vijadukta skoro duzeg od mosta i cele skalamerije betonskih petlji. Razmisli zasto. I uporedi gde pocinju da se dizu Zezeljev, Varadinski i Most slobode, a gde je planirano da se dize ovaj kineski. Njihov uticaj na okolinu i priobalhe je samo toliki koliko je to neophodno. Ovo sa novim mostom je cisto izivljavanje.
  • ex chapman

    14.06.2022 07:32
    konacno
    neka lepa vest i iz tih Karlovaca

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti