Aktivisti koji dežuraju na Šodrošu izneli zahteve: Traže potpunu obustavu radova

Građani koji kampuju na Šodrošu i tako sprečavaju seču za potrebe izgradnje novog mosta izneli su zahteve koje će sutra, 15. juna, u 11 časova, predati kancelariji gradonačelnika Novog Sada.
Aktivisti koji dežuraju na Šodrošu izneli zahteve: Traže potpunu obustavu radova
Foto: 021.rs

Kako saopštavaju, oni žele da sačuvaju jedinu preostalu oazu prirode u Novom Sadu.

"Seča šume koja čuva od poplava i građevinski radovi bez ijedne dozvole hitno moraju stati", navode.
Njihovi zahtevi su:
 
1. Potpuna obustava radova.
 
2. Javno objavljivanje svih zakonom propisanih dokumenata u vezi sa izgradnjom mosta obilaznice u nastavku Bulevara Evrope.
 
3. Pokretanje krivičnih i prekršajnih postupaka protiv izvođača radova koji vrše bespravnu seču stabala na parceli 7386/7 KO Novi Sad II.
 
4. Formalna zaštita lokaliteta (Kameničke Ade, Dunava, Šodroša i Ribarskog ostrva) kao Parka prirode odnosno Spomenika prirode.
 
Podsetimo, seča stabala na Šodrošu počela je tokom vikenda, zbog čega su aktivisti protestovali u nedelju, 12. juna, kada su se i dogovorili da će organizovati dežurstva. 
 
Oni od nedelje uveče dežuraju na prilazu delu u kom se seče drveće, a dvadesetčetvoročasovna dežurstva organizovana su i narednih dana. Formirali su "Šodroš Survivor Kamp" koji, kako su naveli u razgovoru za 021.rs, podrazumeva građansku borbu, ali i druženje. 
  • Dobrica.

    15.06.2022 22:09
    Nema se vise ni gde ni skim..
    Nena se više, ni šta ni sto...
    Zasluzili smo ovaj Rim...
    Ovog Nerona,i ovo zlo..
  • zgađen

    15.06.2022 17:41
    Plaagijatori su među nama
    @ Лиманац, Лиманац

    Očito da postoje dva, različita Лиманца. Izvinjavam se onom, pravom. Dole sekta!
  • Maki

    15.06.2022 17:24
    Bravo za sve koi su tamo da brane ono sto nam je ostalo. Gledam svaki dan se nesto upropasti,ja sam iz okoline Novog Sada i kad idem za grad vise skoro da i nema njiva,sve nicu fabrike koje ce raditi par godina i slus a mi cemo ostati gladni na kraju.... Mora nesto ostati da brani one ljude od poplave,dzabe odsteta ako dodje do toga kad im sve propadne... Stvarno Vam drzim fige da uspete.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.