Roditelji đaka i zaposleni u OŠ "Jožef Atila" najavljuju protest: Imenovan v.d. direktor mimo volje

Većina zaposlenih i roditelja dece koja pohađaju OŠ "Jožef Atila" u Novom Sadu za danas najavljuju protest zbog, kako kažu, potpuno nezakonitog imenovanja v.d. direktora škole.
Roditelji đaka i zaposleni u OŠ "Jožef Atila" najavljuju protest: Imenovan v.d. direktor mimo volje
Foto: 021.rs

Nova v.d. direktorka Slobodanka Beuković, kako poručuju za 021.rs, uopšte nije učestvovala na nedavno završenom konkursu za direktora, na kom je ubedljivu podršku kolektiva dobila dosadašnja pomoćnica direktora Gordana Popov.

Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje ignorisao je dokumentaciju s sprovedenih izbora za direktora i istu, tvrde u Savetu roditelja za 021.rs, nije dostavio na odlučivanje ministru prosvete. Umesto okončanja izbora, sekretarijat je imenovao v.d. direktorku koja ne dolazi iz Osnovne škole "Jožef Atila" već je ranije radila kao razredna starešina u OŠ "Sonja Marinković".

Deo nastavnog kolektiva i roditelji dece okupiće se večeras u 18.30 časova ispred škole u Šarplaninskoj 28 kako bi javno pročitali i uputili pismo predsedniku Srbije, predsednici Vlade Srbije, kao i ministru prosvete zbog nepoštovanja volje zaposlenih i roditelja. 
 
"Pre ovog konkursa mi smo imali prvi konkurs za izbor direktora sa ista dva kandidata - aktuelnim direktorom Draganom Utržanom i pomoćnicom direktora Gordanom Popov. Iako je pomoćnica Popov imala ubedljivu podršku na posebnom nastavničkom veću, prosvetna inspekcija je naprasno poništila taj konkurs jer je navodno nedostajao deo dokumentacije. Školski odbor je raspisao novi konkurs i na veću je 15. maja ponovo ubedljivu podršku dobila pomoćnica direktora, a jednoglasno ju je podržao i školski odbor. Cela dokumentacija je prosleđena sekretarijatu 23. maja, ali ona nikada nije iz kabineta sekretara Sakalaša dostavljena ministarstvu", poručuju u Savetu roditelja za 021.rs.
Kako dodaju roditelji, ovog ponedeljka u školu je došla nova v.d. direktorka, što ih je navelo da se zapitaju - zbog čega se škola dovodi u situaciju da nema odgovorno lice, uprkos tome da postoji osoba koju većina želi za direktora?
 
"Skup smo uredno prijavili policiji", kaže za 021.rs jedna od članica Saveta roditelja.
 
Redakcija 021.rs obratila se s pitanjima o ovom slučaju resorsnom pokrajinskom sekretaru Žoltu Sakalašu, kao i ministarstvu prosvete.
  • Marina

    15.06.2022 21:55
    Mama iz OŠ Vuk Karadžić
    Poštovani,
    Mi bismo je vrlo rado zadržali jer je Slobodanka izvrstan nastavnik i pedagog, ogromna podrška deci i roditeljima ali je ona odlučila da se odvaži i vidim sad da nije uzela na sebe lak zadatak. Bila je razredni starešina mom starijem detetu a nastavnik mladjem, nisam stranački obojena a najmanje naginjem pomenutoj stranci. Škola Jožef Atila dobija mnogo a mi smo izgubili jednog izvrsnog nastavnika i sagovornika.
    Srdačno,
    Marina
  • igor

    15.06.2022 19:25
    roditelj
    Jelena Djurovic
    15.06.2022 • 14:41
    Skola "Vuk Karadzic"
    Kad je tako dobra što je niste zadržali kod vas. po svaku cenu !
  • Aks

    15.06.2022 19:16
    Trla baba lan
    Idemo juris

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti