Novosadskom veterinaru potrebna pomoć: Neophodna sredstva za lečenje preloma kičme

Dušanu Mirkoviću, veterinaru koji živi i radi u Novom Sadu, neophodna je pomoć nakon što je doživeo prelom vratne kičme i paralizu ruku i nogu.

Dušan je rođen 1993. godine, a studije veterine je završio u Novom Sadu. Tu je ostao da radi i formirao porodicu, dobivši dvoje male dece.

Krajem jula meseca 2021. godine Dušan je doživeo stravičnu nezgodu nakon skoka u vodu na bazenu u Brčkom, usled koje je došlo do preloma vratne kičme i paralize ruku i nogu. Istog dana je operisan u Tuzli, utvrđen je prelom od drugog do četvrtog kičmenog pršljena sa kompresijom kičmene moždine. Uprkos tome što su hirurzi bili zadovoljni operacijom, stanje mu se zakomplikovalo upalom pluća i priključenjem na respirator. Lekari su davali male šanse da će preživeti.

Nakon toga je prebačen u Urgentni centar Novog Sada, gde se divno osoblje herojski borilo za njegov život. Posle 40 dana uspešno je odvojen od respiratora, a zatim prebačen na Kliniku za rehabilitaciju u Beogradu. Rameni pojas je ojačao, počeo je da pomera ruke, savija ih u laktovima. Osmeh na licu i vera su ga pratili od početka i vremenom su sve jači.
 
Sredstva su mu potrebna za lečenje, specijalističke preglede i dijagnostiku, tretmane matičnim ćelijama, neurorobotiku, vežbanje u kućnim uslovima, neurostimulator, ortopedska pomagala, lekove, suplemente, medicinski potrošni materijal, fizikalne terapije, kao i za putne troškove.
Pomoći možete tako što ćete upisati 1221 i SMS poslati na 3030.
 
Pomoć je moguće pružiti na sledeće načine:
 
Uplatom na dinarski račun: 160-6000001292671-96
 
Uplatom na devizni račun: 160-6000001292936-77
 
IBAN: RS35160600000129293677
 
SWIFT/BIC: DBDBRSBG
 
Više o načinima pomoći pročitajte na OVOM LINKU.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti