Bukovčani kubure sa nestašicama vode, potrebno završiti radove na deonici od 150 metara

Meštani Ulice Petra Kočića u Bukovcu već godinama unazad imaju problem sa vodom. Problem je taj što je neretko nema, pogotovo leti.
Bukovčani kubure sa nestašicama vode, potrebno završiti radove na deonici od 150 metara
Foto: 021.rs

Iz tog razloga meštani su se obratili gradu sa molbom da im se pomogne.

Kako navode, u letnjem periodu prilikom veće potrošnje, njihova domaćinstva ostaju bez vode, što im predstavlja veliki problem za svakodnevno funkcionisanje.
 
"To nam stvara problem kada su u pitanju osnovne životne potrebe, ali i kada je reč o uređajima, koji su pod stalnim pritiskom, te samim nestankom vode dolazi do kvarova. Prilikom rekonstrukcije vodovodne mreže u naselju, naša ulica je izostavljena, s obzirom na to da je slepa, a radovi preko privatne parcele nisu bili mogući jer nije postojala saglasnost vlasnika za izvođenje istih", navode građani.
Oni su u molbi nadležnima zatražili da se uputi zahtev "Vodovodu i kanalizaciji" kako bi se obezbedila sredstva za završetak radova na rekonstrukciji i kako bi se, samim tim, rešili njihovi dugogodišnji problemi.
 
U "Vodovodu i kanalizaciji" odgovaraju za 021.rs da je izgradnja druge visinske zone u Bukovcu završena u julu 2020. godine, kada je ovo selo kraj Novog Sada povezano o dve visinske zone.
 
"U Ulici Petra Kočića bilo je potrebno da se uradi nova mreža iz Školske ulice, ali zbog nerešenih imovinsko-pravnih odnosa na parceli koja izlazi na Školsku ulicu na terenu deonica od 150 metara nije izvedena. Naknadno je, nakon završetka radova i okončanja ugovora, pribavljena i ova saglasnost pa bi u narednom periodu trebalo ubaciti u plan izvođenje tih 150 metara tako da se taj gornji deo ulice poveže na drugu visinsku zonu. On je trenutno povezan na prvu zonu i to je razlog zašto nema dovoljno pritiska u mreži", poručuju u "Vodovodu".
 
A kada će se to i dogoditi, zavisi od sredstava i budžeta Grada Novog Sada.
 
"Odnosno kada će investicija ući u Plan javnih nabavki JKP 'Vodovod i kanalizacija'", zaključuju u ovom javnom preduzeću.
  • Putar

    17.06.2022 12:09
    Kad smo vec kod Bukovca.... KO JE ZAPALIO LAVANDU??
  • LeteciCirkus

    17.06.2022 11:59
    Uskoro
    Bice uskoro novi most gotov, evo punom parom raskrcuju sodros. Pa onda lako preko mosta do grada po vodu...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.