FOTO: Zbog izgradnje zgrade zatvorena ulica na Grbavici, pešaci osuđeni na zapušteni "prolaz"

Izlaz iz Hopovske na ulicu Miše Dimitrijevića na Grbavici biće zatvoren do kraja 2023. godine zbog izgradnje stambeno-poslovne zgrade, a osim vozila, ulicom trenutno ne mogu da prođu ni pešaci.
FOTO: Zbog izgradnje zgrade zatvorena ulica na Grbavici, pešaci osuđeni na zapušteni "prolaz"
Foto: 021.rs
Novosađanin koji se obratio našoj redakciji kaže da od nadležnih organa nije mogao da dobije nikakve informacije o zatvaranju cele ulice.

"Ne postoji racionalno objašnjenje zašto je morala biti zatvorena cela ulica čak i za pešake. Ulica je blokirana kako za saobraćaj (razumljivo u neku ruku zbog radova na parceli) tako i za pešake. Po nekim informacijama, oni planiraju da ulicu drže zatvorenu dug vremenski period", navodi naš čitalac.

Investitor je "Euroinvest NS", koji u planu ima stambeno-poslovnu zgradu sa dva nivoa podruma, prizemljem, dva sprata i potkrovljem. Neto površina je 6.141 kvadrata bruto, a objekat će sadržati 57 stanova, četiri poslovna prostora, 19 garaža i 41 garažno mesto.
 
 
Pomenuti investitor zapravo nikakve radove ne krije - kako je vidljivo u javnoj bazi građevinskih dozvola, ista je izdata 7. aprila i radovi su prijavljeni nadležnoj upravi, sa datumom završetka 31. marta 2024. godine.
 
Na pitanje 021.rs zbog čega je zatvorena cela ulica i za pešake, te da li je to smelo da bude urađeno, u Gradskoj kući za 021.rs dostavljaju rešenje o privremenoj izmeni režima saobraćaja na ovoj lokaciji, a koja nije bila prethodno javno saopštena.
 
Ovim rešenjem određuje se privremena izmena režima saobraćaja na delu trotoara, parkinga i kolovoza u Miše Dimitrijevića 53 i 53A zbog radova na izgradnji stambeno-poslovne zgrade, a koja će biti na snazi od 6. juna 2022. do 6. decembra 2023. godine.
 
Prema saobraćajnom projektu, tik uz gradilište vidljiva je zemljana površina kojom bi, u teoriji, mogli da se kreću pešaci. Međutim, kako se reporterka 021.rs uverila na terenu, ova površina je obrasla i zapuštena, bez ikakve mogućnosti da se pešaci tuda kreću.
 
 
Kako je takođe vidljivo na terenu, jedno putničko vozilo je "zaglavljeno" na gradilištu.
 
To upućuje na zaključak da, dok nadležne gradske službe ne saniraju zemljanu površinu, pešaci ni na koji način neće moći da prođu Hopovskom ulicom.
 
  • Sredjen kraj

    30.06.2022 14:47
    Sredjen kraj
    Taj kraj se nikada ne moze u potpunosti srediti posto su tu bas preko puta buduce zgrade nerascisceni imovinsko-pravni odnosi. Tako da, kuce preko puta se nece uskoro rusiti.
    Nista ovaj investitor nece moci tu da uradi kao ni prethodna 3 iz iste ulice.
  • Violeta bot

    25.06.2022 20:10
    Da da
    Violeta
    25.06.2022 • 09:32
    Grbavica
    Kada biste se malo više razumeli u građevinu, shvatili biste da postoji razlog za zatvaranje ulice. Površina na kojoj se gradi zgrada je nepristupačna i bila bi velika opasnost za pešake da prolaze tuga usled radova.
    Ti isti stanari koji se bune, ne shvataju da se isto dešavalo kada se i njihova zgrada gradila.
    Investitori uopšte nisu bahati, imam bas lepo iskustvo sa njima. Sve pohvale za Euroinvest i samo napred. Stvarajmo lepšu okolinu.

    Ovo je apsolutno netacno. Evo samo nekoliko primera a ima ih puno, erker u Cara Dusana ili Galens na uglu Cara Dusana i Cara lazara, ni trotoar nisu skroz zatvorili kada su gradili. Pa park novi residence na naselju, 10 puta veci od zgradice koju Euroinvest pravi, nista nije zatvoreno a ulica prolazi na 5 metara od objekta. A da je bezbednost pesaka bitna, vi biste napravili prolaz sa nastresnicom pored gradilista. Ovo je uredjeno kako bi investitor imao sto manje troskove gradnje i sto veci profit jasno je kao dan. Ima nas ovde iz vase struke i dobro znamo kako moze da se gradi efektivno i sigurno. Dobro znamo da je ovako uradjeno zato sto je jeftinije.
  • NS

    25.06.2022 09:55
    Ahahaha
    Novosadjanka
    24.06.2022 • 22:40
    Ulepšajmo Novi Sad
    Niko ne uzima u obzir da se od istih tih astronomskih taksi po džepu investitora puni budžet kojim se rekonstuišu neki objekti od nacionalnog interesa koji nam kao takvi ulepšavaju grad.
    Činjenica je da su gradilišta na sve strane više nego ikada, ali ono pozitivno u svemu tome je da pomenuti investitor gradi izuzetno lepe i kvalitetne zgrade i stanove, tako da ćemo uz malo strpljenja samo dobiti lepši deo ulice i uredjeniji deo ulice i grada!

    Da li vi to kazete da se investitor obavezao da uradi rekonstrukciju celokupne hopovske i dela Mise Dimitrijevica. Ako je to slucaj pa obavestite novine, to ce biti prava senzacija da se pojavio investitor dobrotvor.

    Malo se zaboravilo da su kupci zapravo ti koji placaju te takse kroz cenu kvadrata i da investitor ne placa nista tu. A malo se i zaboravlja da se najvise u budzet sliva kroz porez koji gradjani placaju, tako da je ta taksa koju investitor(kupci stanova) placa kap u moru.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti