VIDEO: Potvrđen izbor Gorana Radonjića za v. d. načelnika novosadske policije

Gradonačelnik Miloš Vučević i ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin potvrdili su danas da je Goran Radonjić postavljen za v. d. načelnika Policijske uprave Novi Sad.

Da Novi Sad ima novog "šerifa" potvrđeno je danas od strane predstavnika Grada i MUP-a. 

Vučević je čestitao Radonjiću na postavljenju, a na fotografijama se može videti kako zajedno sa Vulinom i saradnicima šeta stanicom policije na Bulevaru kralja Petra I.
 
"Čestitam Goranu Radonjiću na imenovanju na mesto v. d. načelnika Policijske uprave u Novom Sadu. Naš zajednički prioritet je da Novi Sad bude bezbedan grad i zato Grad pruža apsolutnu i kontinuiranu podršku Policijskoj upravi. Verujem da će novoimenovani načelnik rukovoditi policijskom upravom na najbolji mogući način, a Grad će nastaviti da bude veran partner", navodi gradonačelnik.
U saopštenju MUP-a koje ima stranicu i po teksta u prvoj rečenici je navedeno ko je novi načelnik, a ostatak je klasičan birokratski tekst u kome se govori o tome da će se raditi na povećanju bezbednosti i sugurnosti, da će se pojačati rad zbog održavanja Evropske prestonice kulture i Egzita, uz naravno zahvalnost gradskoj vlasti na pomoći policiji. 
 
 
O poseti policijskoj upravi Novi Sad gradonačelnika i ministra mediji nisu obavešteni, što nije prvi slučaj i već se ustalila praksa da se o tome objavljuju obaveštenja na društvenim mrežama ili se samo nakon događaja pošalju saopštenja, tako da javnost nema mogućnost da dobije ikakve dodatne informacije i objašnjenja. 
 
Tako je sada ostalo neobjašnjeno zašto je tek posle gotovo tri meseca od hapšenja prethodnog načelnika Slobodana Malešića došlo do imenovanja vršioca dužnosti načelnika druge po veličini policijske uprave u Srbiji. Istovremeno, nejasno je i što je to urađeno kad je upravo u toku desetodnevni interni konkurs za izbor načelnika. 
 
Takođe, nije objašnjeno ni zašto MUP nije dao nikakvu zvaničnu informaciju o tome ko je vršilac dužnosti, sa bar osnovnim biografskim podacima. 
 
 
Ko je Goran Radonjić?
 
Radonjić je rođen u Kraljevu i dugogodišnji je pripadnik MUP. 
 
Bio je šef Grupe za opšti kriminal u Policijskoj upravi Novi Sad. Radonjić je jedno vreme bio i zamenik načelnika policije, a retko se pojavljivao u medijima.
 
Prvi put se za njega čulo kada je 2016. godine postao načelnik Odeljenja kriminalističke policije u PU Subotica, kada je mesto načelnika preuzeo Milorad Šušnjić, koji je došao iz Novog Sada.  
 
Za Radonjića je, kada je imenovan, rečeno da je došao u Suboticu sa mesta šefa Grupe za opšti kriminal u Novom Sadu. Posle nekoliko godina, kada se Šušnjić vratio u Novi Sad i preuzeo mesto načelnika u Novom Sadu, vratio se i Radonjić.
 
U Novom Sadu je tada postao Šušnjićev zamenik. Nakon što je Šušnjić smenjen, Radonjić je ostao u policiji i pod novim načelnikom Slobodanom Malešićem. Nakon što je Malešić uhapšen početkom aprila ove godine, Novi Sad nije imao zvanično načelnika, niti u v.d. stanju.
  • ISTINA

    24.06.2022 09:57
    ISTINA
    kako je moguće da Šušnjić i Malešić završe u pritvoru, a njihov najbliži saradnik Goran Radonjić napreduje?!
    Radonjić je u dogovoru sa lokalnom SNS vlasti selektirao predmete i određivao šta se "radi", a šta završava u fioci.
  • Dragan

    24.06.2022 08:30
    Za Mitra ne upućenog
    Ima taj Glodjević i ženu koja je isto neki sef u policiji, kao i lepu "vikendicu" na Dunavu iz Futoga..
  • B. Palanka

    24.06.2022 08:13
    Puno srece. Sad vratite gospodju Marinu Jovanovic u Novi Sad. Dok je ona bila tu i interventna je na nesto licila. Prava policajka i postena.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti