Vojvodina finansira odmor i oporavak oko pet stotina dece iz socijalno ugroženih porodica

Pokrajinska vlada je izdvojila devet miliona dinara za program Crvenog krsta Vojvodine kojim je predviđen sedmodnevni odmor i oporavak oko 500 dece iz socijalno ugroženih porodica iz Vojvodine.
Vojvodina finansira odmor i oporavak oko pet stotina dece iz socijalno ugroženih porodica
Foto: 021.rs
Deca će tokom letnjeg raspusta boraviti u odmaralištima Crvenog krsta Vojvodine u Bačkoj Palanci, Vršcu i  Bačkom Monoštoru, gde će biti organizovan niz kreativnih i edukativnih radionica.
Između ostalog, teme radionica će biti zaštita od trgovine ljudima, zdravstveno preventivne aktivnosti, prednosti obrazovanja u cilju osnaživanja dece i drugo. Korisnici programa će imati priliku da nauče i osnove pružanja prve pomoći, a akcenat će biti i na socijalizaciji i razvoju solidarnosti.
Planirano je da se mališanima iz Vojvodine pridruži i određeni broj dece sa Kosova i Metohije.
 
Sredstvima Pokrajinske vlade obnovljene su i opremljene ustanove Crvenog krsta i odmarališta za decu iz ugroženih porodica u Bačkoj Palanci, Bačkom Monoštoru i Vršcu.
 
Na sednici je doneto i rešenje da se Crvenom krstu Vojvodine usmeri i 1,6 miliona dinara za realizaciju trodnevne edukacije volontera iz različitih oblasti delovanja te organizacije.
  • bolje da ste ih

    24.06.2022 07:49
    odveli
    u GRRRRCKUUU na moooreeeee....da se deca kuuupajuuuuuu !!!!!!!!!!!!!
  • Mina

    23.06.2022 19:59
    Odlicno
    Lepa akcija,svaka cast
  • Dag

    23.06.2022 19:09
    O ,daaa
    Ja mislila naša deca će na more u Crnu Goru koliko ih je samo besplatno završilo studije u Srbiji i po domovima švercovali cigare ili decu poslati u Bosnu na čist vazduh po planinama koliko smo tek njih opskrbiti zadnjih 30 god ,koliko vakcina je podeljeno i šta sad Budale bile,ostale i tako to.A,oni nama bubreg da izvade za deset dana na moru ili na Jahorini zimi ,leti....Budaleeeee

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.