FOTO, VIDEO: Ponovo išaran Balaševićev mural na Limanu

Mural posvećen kantautoru Đorđu Balaševiću u Fruškogorskoj ulici ponovo je prethodne noći bio na meti huligana koji su ga išarali, saznaje 021.rs.
FOTO, VIDEO: Ponovo išaran Balaševićev mural na Limanu
Foto: 021.rs

Na muralu je crvenom bojom napisana poruka, koju 021.rs neće preneti. Na glavi Balaševića su išarane oči i na čelu je ispisano slovo "U" u verziji koju su koristile hrvatske ustaše.

Od stanovnika tog dela Limana 021.rs je čuo da niko nije primetio kada je mural išaran i koliko je bilo aktera, ali je izvesno da se to dogodilo prethodne noći.
Nezvanično se može čuti da je mural zbog ranijih huliganskih napada prefarban posebnom zaštitom protiv grafita i sada se čeka da autori murala obave neophodne popravke, kako bi Balašević ponovo krasio ovaj zid.
 
 
Podsetimo, mural posvećen Balaševiću u martu prošle godine u Fruškogorskoj ulici nacrtao je 27-ogodišnji Deni Božić iz Doboja na poziv vlasnika obližnjeg kafića "Biciklana".
 
Od tada do danas ovaj mural je bio već na meti huligana, pa je tako u maju prošle zabeležen slučaj crtanja ustaških simbola na glavi.
  • MonteDushano

    27.06.2022 14:43
    Ovo je takvo, da bi i ateisti mogli da se prekrste.
  • 002211

    27.06.2022 14:39
    Srpski svet, da, ali jedno je Srbija a drugo svet. Grubo nespojivo. Nema dalje. Nešto je trulo ovde zaista..
  • xqt

    25.06.2022 18:43
    Pristojnost iznad svega
    Možda je Balašević negde i pogrešio, ali njegovo delo u oblasti muzike i poezije daleko prevazilazi njegove greške. Pored toga isključivost, da ne kažem zadrtost, nikad nije dobro donela.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti