"Vodovod" apeluje da se voda troši namenski i racionalno

Iz "Vodovoda" apeluju na namensku i racionalnu potrošnju pijaće vode jer se tokom prethodnog vikenda u sistem potiskivalo 25 odsto više vode nego što je uobičajeno.
"Vodovod" apeluje da se voda troši namenski i racionalno
Foto: Pixabay

"U prethodna dva dana, blaži pad temperature vazduha doprineo je tome da se stabilizuje vodosnabdevanje jer se u sistem potiskuje 1.100 litara vode u sekundi što zadovoljava optimalne potrebe grada", saopštavaju iz tog preduzeća. 

Ističu da je "upravo to pokazatelj da se u pojedinim delovima grada, tokom letnjeg perioda, voda troši neracionalno i nenamenski".
"Podsećamo još jednom da su 'Vodovod' i Grad Novi Sad u prethodne četiri godine izvršili sanaciju pojedinih bunara i time je povećan njihov kapacitet i vek trajanja. Do sada smo sa pojedinih bunara dobijali po 20 litara sirove vode u sekundi, a nakon utiskivanja novih drenova dobijamo i više od 100 litara sirove vode u sekundi. Zahvaljujući novim tehnologijama, dobićemo dodatnih 270 litara u sekundi sirove vode za preradu", navodi se u saopštenju.
 
Dodaje se da "Vodovod" planski ulaže u sistem vodosnabdevanja Novog Sada, ali i napominje da vodeni resurs nije neiscrpan i da se kao takav mora racionalno i namenski trošiti.

Teme

voda
  • Labud

    25.06.2022 07:14
    Građani apeluju na ViK da rade svoj posao i da obezbede vodu svim stanovnicima. Pijaća voda je civilzacijska tekovina i ViK mora da je obezbedi svima
  • Komšija

    24.06.2022 18:33
    Cena reguliše
    Progresivni cenovnik i razliku prihoda uložiti u unapređenje sistema:
    6 m3 (mesečno po adresi): 87 din/m3
    6-12 m3: 150 din/m3
    12+ m3: 300 din/m3
  • A

    24.06.2022 17:47
    A
    A jest na 35,40 stepeni! Voda je zivot i pripada svakom zivom bicu i niko nema prava daje zabranjuje a kamoli imati materijalne koristi od nje! Ako smo Hriscanji i toliki vernici! Ja sledim put Hrista a jude uvek bile i bice ali nemojmo taj put,slediti! Hvala!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti