FOTO: Deo Dunavskog parka ponovo prohodan za pešake

Posle četiri meseca deo Dunavskog parka ponovo je prohodan za pešake, dok ostale pešačke staze treba da budu završene do polovine avgusta.
FOTO: Deo Dunavskog parka ponovo prohodan za pešake
Foto: 021.rs
Kako se 021.rs uverio, građani ponovo mogu da se kreću delovima parka uz Bulevar Mihajla Pupina, Pionirsku i Ignjata Pavlasa, dok su ostali prostori ograđeni. 

Nove staze u parku su od behaton ploča, ali je zadržana i stara kamena kocka, više kao dekorativni element.

S druge strane, na ulazima u park nema više stepenica u koje su bile ugrađene nagrobne ploče iz nakadašnje Jermenske crkve. Ove ploče, od kojih su one crvene boje bile najprepoznatljivije, sklonjene su u depo Zavoda za zaštitu spomenika kulture i u narednom periodu će zajedno sa drugim nadgrobnim pločama na Katoličkom groblju biti uzidane u poseban zid kako bi se sačuvale.  
 
Novina oko parka je i ograda koja sada sprečava da se prolazi između drveća ili žive ograde, pa se u park ulazi i izlazi samo preko behaton staza.
 
 
Podsetimo da radovi, koji su zvanično druga faza rekonstrukcije Dunavskog parka, obuhvataju rekonstrukciju staza, postavljanje ograda, klupa, česmi, igrališta i rasvete. 
 
Radovi su vredni 145,5 miliona dinara i izvodi ih građevinska firma "Irina 2009 MM" iz Veternika, koja je radila i prvu fazu rekonstrukcije. Oni rade u saradnji sa preduzećem "Bob" iz Novog Sada.
 
Rok za završetak radova je 15. avgust.
  • Radojica

    30.06.2022 17:47
    Mala korekcija za poznavaoce građevinskog materijala.Ne radi se sa behatonom,već sa granitnim pločama i kockom. Što se tiče zatvaranja parka zakon o izgradnji je jasan, mislim da je ovo stanje stoga kompromis izvođenja i težnje da se omogući građanima korišćenje parka.
  • Garderp

    29.06.2022 10:31
    Behaton
    Behaton stvara utisak da je tu postavljen pre 10 godina, a ne 10 dana! Isto i na Pozorišnom trgu! Prelepo, ali i ružno!
  • Podbara

    28.06.2022 19:30
    Natalitet
    U celom parku jedno igralište 3x3m za sitnu decu. Sram vas bilo! Al zato pun grad parkova za kučkare. Prioriteti gospodo! Prioriteti!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti