FOTO: Inspekcija pre tri godine izdala nalog za popravke - tek sada sledi sanacija mosta na Mišeluku

Gotovo tri godine od inspekcijskog naloga, uslediće sanacija mosta na petlji Mišeluk na putu između Petrovaradina i Sremske Kamenice, saznaje 021.rs.
FOTO: Inspekcija pre tri godine izdala nalog za popravke - tek sada sledi sanacija mosta na Mišeluku
Foto: 021.rs

Za ove radove predviđeno je da bude izdvojeno više od 29,1 milion dinara bez PDV-a i izvođač će biti izabran na tenderu Gradske uprave za građevinsko zemljište i investicije (UGZI).

Ovaj most se nalazi iznad tunelskih cevi Mosta slobode i deo je Ulice vojvode Putnika, odnosno petlje Mišeluk. Iako je kolovozna traka u podnošljivom stanju, pešačke staze imaju velike rupe, a nema nikakve saobraćajne signalizacije koja na to upozorava. Uz sve to, most je opasan za pešake i bicikliste.

O oštećenju mosta saobraćajna inspekcija je zapisnik napravila još 2019. godine i 29. septembra iste godine poslala je zahtev UGZI-ju da se obavi popravka.
 
Kako se vidi, tek posle tri godine je na red došao tender na kom će se birati izvođač radova.
 
 
U tenderskoj dokumentaciji, u koju je 021.rs imao uvid, navode se različita oštećenja na mostu i njegovoj konstrukciji i vidljivo je da se uglavnom radi o delovanju vode, jer se ona zadržava i izaziva koroziju i druga oštećenja konstrukcije.
 
Prema specifikaciji radova, urediće se pešačka staza, ograda, ivičnjaci, slivnici i drugo, kako bi se most obezbedio.
 
 
Rok za završetak posla je do 300 kalendarskih dana. 
 
Tenderske ponude se UGZI-ju šalju do 11. jula
  • Smiljana Kočić

    29.06.2022 13:53
    @kamencan @sloboda
    Za razliku od svih vas, potpisujem se punim imenom i prezimenom, što puno govori kako o meni, tako i o vama. Ponosim se svojom diplomom i svojim radom na svim mestima gde sam radila. Takođe, ponosim se i time što sam stara radikalka i svim onim što su onomad SRS i sada SNS uradili. Puno pozdrava za bezimene, zlurade i slabo informisane dokone komentatore.
  • Sve stručnjaci

    29.06.2022 13:00
    @Mrmot
    Pa kako koje struke je gospođa? Diplomirani turizmolog. Prava osoba na pravom mestu.
  • Sloboda

    29.06.2022 11:46
    @Smiljana stara radikalka
    Izvinite, a koje je vreme potrebno za sprovođenje javne nabavke? Po propisima je mogao da se nadje u planu za narednu godinu i da 2020. bude sprovedena i izvršena nabavka. A istine radi, naravno da inspekcija izdaje nalog, Gradskoj upravi, i izdala je 25. 09. 2019.
    P.S. Morala sam da Vas guglam, ne poznajem Vas

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti