Disciplinske mere protiv radnika "Čistoće" koji je snimao alkoholisanog mladića na Keju

Protiv radnika JKP "Čistoća" koji je snimao alkoholisanog mladića tokom vikenda na Keju žrtava racije pokrenute su disciplinske mere.
Disciplinske mere protiv radnika "Čistoće" koji je snimao alkoholisanog mladića na Keju
Foto: 021.rs
Na društvenim mrežama se pojavio snimak na kojem radnik JKP "Čistoća" prolazi pored mladića koji leži na Keju žrtava racije, pretpostavlja se alkoholisan, komentariše čitav slučaj i pritom mu ne pruža pomoć, već odlazi dalje.
 
Nakon toga, oglasilo se samo preduzeće u kojem je zaposlen.
Radnik JKP "Čistoća", koji je snimio sporne video snimke na Keju žrtava racije postupao je samostalno, bez znanja rukovodilaca i bez odobrenja da se takvi snimci dele i plasiraju na društvene mreže, navode u "Čistoći".
"Kako je, prevashodno, trebalo da stane i proveri stanje u kojem se čovek nalazi, te pozove pomoć ukoliko je potrebno, protiv njega će biti pokrenute disciplinske mere. Svojim postupkom doveo je u pitanje imidž i sliku koju JKP "Čistoća" neguje decenijama", kažu u ovom preduzeću.
 
Takođe, kako dodaju, u toku je interna istraga kako bi bilo utvrđeno na koji način su pomenuti privatni snimci, uopšte dospeli u javnost.
 
"Naše preduzeće se ponosi vrednim, savesnim i odgovornim radnicima na terenu i preduzećemo sve neophodne mere da se ovakvi istupi više ne ponavljaju", napominju u Čistoći.
 
Čitav slučaj izazvao je komentare na društvenim mrežama i polemiku zbog čega radnik nije pružio pomoć alkoholisanom mladiću.
  • Poredjenje

    01.07.2022 08:57
    EU: 2+2=4
    Srbija: 2+2=5
  • Mima

    01.07.2022 00:32
    Ostavite čoveka na miru
    Da bismo nekog pozvali na odgovornost, prethodno ga moramo obučiti kako se postupa u takvim situacijama. Ne možemo očekivati da radnik Čistoće, koji verovatno ima samo osnovnu školu, zna nešto o zaštiti ličnih podataka i neovlašćenoj upotrebi video snimaka. Sa time su trebali da ga upoznaju njegovi poslodavci.
    Pre bi trebalo pozvati na odgovornost i kadzniti roditelje tog mladića, a ako je punoletan onda bi njega trebalo kazniti. To bi bila opomena i njemu, ali i drugim mladićima i devojkama da je takvo ponašanje nedozvoljeno. Kako će sutra postati odgovorni građani na kojima Grad ostaje?
    Inače, kada prošetate tim delom Keja u toku dana, štipa vas za oči prosuti alkohol i vonja po najgorim bitrijama. U kasnim večernjim satima to više nije šetalište, već smetište sa razbijenim flašama. I to je tako godinama. Lepa slika iz Grada kulture.
  • Miki

    30.06.2022 19:19
    Eeeee
    A kada pijani klošari napadaju te iste radnike na keju u 6 ujutro, onda nema reakcije!!??
    Od večeri do jutra se napijaju i onda napadaju radnike koji dodju da počiste ono sto su preko noci zasrali.
    I zasto je prioritet ciscenje spomenickog platoa na keju!?
    Ako dozvoljavate celovecernje bahanalije na tom mestu zasto se to sve zataskava yjutro?
    Ostavite da radni narod i turisti vide sta se tu desavalo tokom noci.
    I pustite coveka na miru. Taj sto je ujutro pijan na keju, cugao je celu noc, nema njemy pomoci.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti