Red oblaka, red sunca, ali jedno je sigurno: Pred nama je poslednji dan juna

Bližimo se kraju radne nedelje i prvog letnjeg meseca koji nam donosi odmor, znoj i mnogo toga još.
Red oblaka, red sunca, ali jedno je sigurno: Pred nama je poslednji dan juna
Foto: 021.rs

Pred nama je četvrtak, 30. jun, a u novom vodiču portala 021.rs saznaćete sve bitno za funkcionisanje na + 30 stepeni.

Neće biti lako, ali krenimo redom.

Vreme u Novom Sadu
 
Meteorolozi najavljuju toplo jutro i najnižu temperaturu od 20°C. U vreme kada se prva smena bude vraćala s posla biće 36°C, što je dovoljan razlog da požurite kućama ili zasednete u debeli hlad.
 
Oprezno ukoliko ste hronični bolesnik, meteoropata ili imate reumu - ovo vreme vam ne pogoduje. Opremite se vodom, laganom odećom i izbegavajte boravak napolju kad je najgore, a to je između 10h i 17h.
 
UV zračenje je izuzetno visoko i oprezno, što znači da se savetuje da nanesete lep, deblji sloj zaštitne kreme. 
 
Trebalo bi da znate i...
 
Oni koji koriste gradski prevoz do Stepanovićeva ili Kisača trebalo bi da znaju da se trasa linija 42 i 43 menja zbog izgradnje kanalizacije u delu Ulice 13. oktobra, od Ulice dr Janka Gombara do Štefanikove ulice. Kakve su izmene u pitanju saznaćete OVDE.
 
Obnavlja se kolovoz u Ulici Račkog u Petrovaradinu, te se u zoni radova saobraćaj odvija naizmeničnim propuštanjem vozila. 
 
Gde ići?
 
Novo izdanje Language club-a, neformalnog druženja ljubitelja stranih jezika, održaće se u Radio kafeu u Svetozara Miletića 45. Start druženja je u 20 časova, a ulaz je slobodan.
 
Bend Osmi dan u četvrtak nastupa u Lazinom teletu, a specijalni gosti su Non Grata. Početak svirke je u 21 čas.
 
Projekat "Razglednice iz raja" Duške Malešević biće predstavljen publici u okviru manifestacije "Leto na Trgu galerija", a program počinje u 21 čas u zajedničkom vrtu Galerije Matice srpske i Spomen-zbirke Pavle Beljanski.
 
U Dom kulture dolazi Kendi, a vrata kluba se otvaraju u 19 časova.
 
Otvaranje izložbe slika Nebojše Nikolića Nesa "Frida u očima Nesa Nikolića" zakazano je za 20.30 u kafe-galeriji Frida.
 
Neka od najboljih video-ostvarenja Filipa Klemoa biće predstavljena u ciklusu "Svet digitalne umetnosti" u Američkom kutku s početkom u 14 časova. 
 
Splitski reper Vojko V stiže na Novosadski sajam u 21 čas, a ukoliko ste više za zabavu kroz proveru znanja, u 20 časova počinje tematski kviz posvećen kulturi devedesetih i dvehiljaditih u Areni Cineplex.
 
Koncert benda Magnituda, prvi u Novom Sadu, najavljen je s početkom u 20 časova u Fabrici.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti