Elektrodistribucija Novi Sad: "Vodovod" nije obezbedio sistem sigurnosnog napajanja, nije do nas

Veći deo Novog Sada i pojedina prigradska naselja danas u podne ostala su bez vode zbog nestanka struje u Fabrici vode.
Elektrodistribucija Novi Sad: "Vodovod" nije obezbedio sistem sigurnosnog napajanja, nije do nas
Foto: 021.rs

Tim povodom oglasio se Ogranak Elektrodistribucija Novi Sad.

Oni navode su uradili i više od onoga što je u njihovoj nadležnosti da osiguraju nesmetano snabdevanje električnom energijom fabrike vode i da ne mogu snositi odgovornost za prekide u snabdevanju vodom građana Novog Sada.

"Usled nekoliko slučajeva u prethodnim godinama, kada je zbog kratkotrajnih poremećaja u snabdevanju električnom energijom, a zbog činjenice da JKP "Vodovod i kanalizacija" nije obezbedio sistem sigurnosnog napajanja kojim bi obezbedio kontinuitet svog tehnološkog procesa u fabrici vode, dolazilo do prekida u snabdevanju vodom naglašavamo: Ogranak Elektrodistribucija Novi Sad, kao društveno odgovorna kompanija, u prethodnom periodu obezbedio je fabrici vode čak četiri različita pravca napajanja iz dve različite trafo stanice TS 110/x kV, što je rešenje koje se primenjuje samo kod najznačajnijih korisnika sistema poput Narodne skupštine Republike Srbije, i koje bi trebalo da obezbedi nesmetano i kontinuirano snabdevanje fabrike vode sa električnom energijom", navode u Elektrodistribuciji.
 
Oni apeluju na JKP "Vodovod i kanalizacija" da reši svoje probleme u funkcionisanju distribucije vode i rada fabrike vode, kao što su to uradili i drugi sistemi vodosnabdevanja u većim gradovima u Srbiji.
 
"Pravila o radu distributivnog sistema i pravilnici o tehničkim normativima predviđaju obavezu korisnika da svoju unutrašnju instalaciju prilagode potrebama tehnološkog procesa, što očigledno nije slučaj kada je u pitanju JKP Vodovod i kanalizacija u Novom Sadu", dodaju u saopštenju.
Za 021.rs je danas potvrđeno u "Vodovodu" da je zbog pada napona došlo do kratkog nestanka struje u njihovom pogonu.
 
Kako dodaju, struja se skoro odmah vratila, ali je bilo potrebno oko sat vremena da se sistem stabilizuje. 
  • Osveta loših đaka

    30.06.2022 09:06
    @Večite laži
    Koje tri sekunde pobogu...?!
  • Realista

    30.06.2022 08:40
    Svi lažu čim zinu...
    U okolnim mestima, oko Novog Sada, struja nestaje svakodnevno po 2,3 sata - verovatno što ni oni nisu obezbedili "sigurnosno" napajanje... oba sistema se raspadaju.
  • Večite laži

    30.06.2022 08:13
    I manipulacija
    Niti je za ovakve događaje kriv EPS, niti Vodovod, nikakvo čudo nije da dođe do havarijskog ispada jednog dovoda, Vodovod je obezbedio opremu koja omogućava momentalni uklop drugog dovoda, pa i trećeg i četvrtog, ipak te tri sekunde zahtevaju ponovno pokretanje pumpnih stanica, a to je proces koji neminovno traje neko vreme. Zaključak je da se za takve okolnosti, uradilo naj bolje moguće rešenje, u tehničkom smislu, i zaista je prizemno i neljudski reći da u Vodovodu rade neodgovorni ljudi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti