Dokle se stiglo sa rekonstrukcijom staza u Futoškoj: Jedna etapa odložena jer su radovi preskupi

Rekonstrukcija pešačko-biciklističkih staza duž Futoškog puta i Futoške ulice tekla je po planu, dok posledice aktuelne globalne inflacije nisu zahvatile domaće građevinske firme, ali i Grad Novi Sad.

Kako je 021.rs pisao pre pet dana, Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije ove godine je odustala od rekonstrukcije jedne od etapa u poslu faznog sređivanja pešačkih i biciklističkih staza duž Futoškog puta i Futoške ulice.

Reč je o drugoj etapi u okviru prve faze radova, o delu staze od Ulice Antona Čehova do Bulevara oslobođenja.

Dok je Gradska uprava procenila da radovi na ovoj etapi vrede okvirno 50 miliona dinara bez PDV, jedini ponuđač na tenderu - ujedno i grupa firmi kojoj su dodeljeni svi poslovi na rekonstrukciji Futoškog puta i Futoške ulice, "Put invest" i saradnici, procenio je da su radovi dosta skuplji.
 
Nakon što je u martu stigla ponuda građevinskih firmi po ceni od oko 57 miliona dinara bez PDV, sa rokom izvođenja radova 240 kalendarskih dana i rokom garancije tri godine, Uprava je procenila ovu ponudu kao neprihvatljivu.
 
Kako za 021.rs navode u Gradskoj upravi za građevinsko zemljište i investicije, odstupanje između prvobitne procene vrednosti radova i nove procene je veliko, te će novac za ovu fazu biti planiran u budžetu za narednu godinu.
 
Na pitanje kako se radovi odvijaju u ovom trenutku i dokle se odmaklo, u Upravi navode da je deonica od Hajduk Veljkove do Bulevara patrijarha Pavla završena 20. aprila, a obuhvatila je rekonstrukciju 3,2 kilometra biciklističke i 2,7 kilometra pešačke staze. 
 
"Ukupna vrednost ove investicije, koja predstavlja sufinansiranje sa APV, iznosi 181.1 milion dinara. Radovi na rekonstrukciji pešačkih i biciklističkih staza Futoške ulice i Futoškog puta - faza 1, prva etapa (deonica od Hajduk Veljkove ulice do Ulice Antona Čehova) biće završeni pre ugovorenog roka. Preostalo je da se uradi još samo jedna manja deonica u dužini od 40 metara (od Ulica dr Hempta do Hajduk Veljkove ulice), što se očekuje u narednih nekoliko dana. Za ovu investiciju izdvojeno je 59.4 miliona dinara, a rekonstruisano je 900 metara i pešačke i biciklističke staze", navode za 021.rs u Gradskoj upravi za građevinsko zemljište i investicije.
  • mrk

    05.07.2022 12:57
    zato su lepo stali sa radovima, napisali "pesaci rpedjite na drugu stranu" a pesaci snalazite se. prelazite preko 3 trake pa ko prezivi, prica ce...
  • Goran

    02.07.2022 16:28
    Razočaran
    Mene samo zanima, da li je neko od struke prošetao FUTOŠKOM ulicom posle rekonstrukcije. Da li se ponosi svojim rešenjima, gde je pešačku stazu suzio da pešaci prelaze na biciklističku stazu, da bi se mimoišli.
  • Зоран

    01.07.2022 22:59
    а докле се стигло са кантама
    А докле се стигло са пражњењем канти за ђубре од недеље?
    Канте још нису испражњење. Да ли има смисла да се овако градска власт односи према грађанима који поштено плаћају комуналне услуге. Нико из града не реагује.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti