Zavod za transfuziju Vojvodine apeluje na davaoce: Potrebne A i O krvne grupe

Zavod za transfuziju krvi Vojvodine poziva davaoce A krvne grupe da doniraju krv, a zbog povećanih potreba.
Zavod za transfuziju Vojvodine apeluje na davaoce: Potrebne A i O krvne grupe
Foto: 021.rs
"Molimo sve davaoce krvi, koji to mogu, da daju krv bez odlaganja jer zdravstveni sistem može nesmetano da funkcioniše samo ukoliko ima dovoljno sigurne krvi i produkata od krvi koje mogu da obezbede isključivo zdravi davaoci. Trenutno su kritično smanjene rezerve A krvne grupe, ali su dosta niske i rezerve krvi O krvne grupe. Dnevno je potrebno da se prikupi oko 250 do 300 jedinica krvi u Vojvodini, znači i toliko davalaca, što tokom leta, kada su ljudi na godišnjim odmorima, nije lako", kažu u Zavodu.
Krv možete dati svakog radnog dana u Zavodu za transfuziju krvi Vojvodine od 7 do 19 časova i na terenima koji se organizuju u saradnji sa lokalnim Crvenim krstom u najavljenim terminima. 
Gde se sve prikuplja krv ove nedelje možete pročitati OVDE.
  • odgovor

    05.07.2022 12:57
    @Limanac2
    Brate moj dobri, ti imas ozbiljan problem... Iskreno se nadam da se nikad neces naci u situaciji da ti je potrebna krv, tad ne pitas nista, ni od koga je ni sta je...
  • Limanac2

    05.07.2022 12:16
    Zasto?
    Da slucajno neko od sns botova i mafijasa dobije moju krv, da zive jos duze, neka hvala!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti