VIDEO: Pogledajte kako izgledaju dve nove lamele Kliničkog centra Vojvodine

Klinički centar Vojvodine dobiće 33.275 kvadratnih metara novog bolničkog prostora.
Nakon što je 30. decembra 2020. godine u krugu Kliničkog centra Vojvodine u Novom Sadu otvorena rekonstruisana Interna klinika, istovremeno je od strane pokrajinskih i gradskih čelnika najavljen i zvaničan početak radova na izgradnji bloka B i C urgentno-dijagnostičkog centra ove zdravstvene ustanove, što je zabeležio portal Gradnja.rs.
Za izvođača je na međunarodnom tenderu izabran Konzorcijum GH Holding iz Ljubljane i Delta Inženjering iz Beograda, investitor je Republika Srbija, a vrednost radova procenjena je na 28 miliona evra.
Kao što se može videti u dron nadzoru portala Gradnja.rs, u toku su grubi građevinski radovi, dok je konstrukcija dostigla punu visinu i delimično je stavljena pod krov.
 
Pogledajte dokle se stiglo s izvođenjem ovog projekta.
 
 
Projekat obuhvata izgradnju dve lamele urgentno-dijagnostičkog centra sa 16 operacionih sala na 33.275 kvadratnih metara i spratnosti P+4, a po završetku radova u ovim objektima će moći da bude smešteno oko 400 ležajeva.
 
U okviru lamele B i C predviđeni su hirurški blok, jedinica intenzivne i poluintenzivne nege sa ukupno 348 kreveta, 22 kreveta za intenzivnu hiruršku negu, 24 kreveta za poluintenzivnu hiruršku negu i 14 kreveta za jedinicu za transplantacionu hirurgiju u okviru potpuno nove jedinice KCV-a.
 
Kako je ranije najavljeno, sve sobe su projektovane po evropskim standardima, što znači da će biti jednokrevetne i dvokrevetne, uređene i sa zasebnim toaletima.
 
U prizemlju će biti smeštena kompletna dijagnostika, odeljenje za sterilizaciju, laboratorija i nuklearna medicina, a blokovi će imati ukupno deset liftova i četiri stepenišna jezgra.
 
Rok 29 meseci
 
Radovi obuhvataju i dogradnju tople veze sa postojećim klinikama u sklopu KCV, kao i tehničkih blokova sa saobraćajnicama i parkinzima, a rok za završetak je 29 meseci od potpisivanja ugovora između investitora i izvođača radova.
  • LeeManChan

    07.07.2022 17:44
    Pesimista
    Samo polako. Ovo su jako skupi objekti. Lako je s “cigljom” i betonom. Gradjevinsko opremanje je bar 2-3 puta skuplje. A onda ide - oprema. Kod ovakvih objekata, može biti i do 80% vrednosti objekta. A onda , kad On i njegov ćelavi podguzni lakej to otvore, ostaje pitanje svih pitanja- ko će tu da radi?! Naravno , on će opet ( sve za kamere!) da zaposli jedno 100,200, 300 (srorija je njegova merna jedinica) mladih lekara. Mahom iz stranke . Koji , budući mladi, a neki i iz SNS-a ne znaju ništa !
    Kad razmislim, medicina je ko fudbal. Dzaba stadion, kad ti je ekipa loša !
  • ns

    07.07.2022 13:06
    moj
    Spolja gladac a iznutra jadac.
    Kao i sve u ovoj drzavi .
    Na nasu zalost a ,,njihovu,, halavost.
  • нс

    06.07.2022 21:31
    КЦВ
    Поликлиника из 80 тих.Зими претопло,лети умирање од врућине! Организација за 0!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti