SSP o slovu "Z": Civilizacijski sunovrat Novog Sada

Gradski odbor Stranke slobode i pravde saopštio je da ispisivanje slova "Z" na javnim površine koje se koriste na putu ka Exit festivalu, ne predstavljaju samo komunalni problem.
SSP o slovu "Z": Civilizacijski sunovrat Novog Sada
Foto: 021.rs

Kako se navodi u saopštenju, ovaj događaj simbolizuje "civilizacijski sunovrat koji naš Grad prikazuje u nimalo lepom svetlu".

"Poruka koju danas šaljemo svetu svrstava nas u retrogradna društva - servilna prema tiranima, a surova prema slabima. Novi Sad, koji je oduvek bio svetionik multikulturnog društva nije zaslužio da se o njemu sudi na osnovu akcije male grupe izgrednika", poručuju u SSP.

Oni podsećaju na "disciplinovanje građana Limana, koje se takođe odigralo na zidovima".
 
"Upravo zbog toga gradske vlasti moraju da dokažu da ni na koji način ne podržavaju ove ideje i ne stoje iza huligana koji veličaju agresiju", zaključuje se.
 
Dodajmo i da su izneli zahtev da se "Z" oznake odmah uklone, jer će inače smatrati da gradska vlast "prećutno podržava ili aktivno učestvuje u stvaranju negativne slike o našem gradu". Kažimo da je uklanjanje slova već započelo i da su radnici gradskih službi na terenu. 
  • Ma

    08.07.2022 22:07
    Daj
    Ne mogu da verujem da niko nista nije video....akteri marsovci
  • Samo kažem

    07.07.2022 16:44
    Samo kažem
    Tako su odjednom masovno osvanule ofarbane srpske zastave na fasadama na Limanu. Može biti da je ista ekipa i ovo uradila, ohrabrena predhodnim podvigom. Fuj !!!
  • Milenko

    07.07.2022 09:55
    Komunalna i redovna
    Meni je neverovatno da je ceo grad pod kamerama i ceo grad isaran.
    Drugo, sta rade budzetski navaljeni komunalni policajci i redovna policija?
    Gde ste drugari bili kad se saralo?
    Od plate da im se odbije i da vrate grad u predjasnje stanje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Novosadska parking balvan revolucija

Ponekad klizite ulicama i najmanje gledate na put pred vama. Nadate se, iščekujete, usporavate, kao da ćete zaskočiti prazan prostor. Vi ste lovac na slobodno parking mesto.