Jovanović: Skandalozno da dekana Pravnog fakulteta u Novom Sadu hoće da smene zbog Rusije

Predsednik Nove Demokratske stranke Srbije Miloš Jovanović ocenio je da je skandalozan predlog da se smeni dekan Pravnog fakulteta u Novom Sadu Branislav Ristivojević.
Jovanović kaže da je takav predlog usledio jer je Ristivojević hteo da ostvari univerzitetsku saradnju sa Rusijom.
Jovanović je na konferenciji za novinare ocenio da to pokazuje da "neko" uvodi sankcije Rusiji pre nego što je to uradila sama država.
Jovanović je rekao da će se danas odlučivati da li će Ristivojević i dalje biti dekan, jer je, kako je predsednik Nove DSS naveo, "hteo da ostvari saradnju sa Rusijom".
 
"Skandalozalno je da neko uvodi sankcije Rusiji pre nego što je to država uradila, a neće ni uraditi, kako je predsednik i rekao", rekao je Jovanović.
 
Dodao je da takvi predlozi pokazuju "elemenate totalitarizma".
 
"Imamo saradnju sa svim državama ovog sveta kada je u pitanju univerzitet, čak i sa zemaljama koje su priznale deo naše teritorije, tako da ne smemo mešati babe i žabe, ovo što je Ristivojević uradio je samo briga za studente", rekao je Jovanović.
  • igor_t

    11.07.2022 09:33
    Skandalozno je Jovanovicu da si ti postao neki politicki faktor
  • ZaDdss

    08.07.2022 18:45
    Imate strazbur pa se tamo zali...
  • Bojan

    08.07.2022 09:14
    Slican se slicnom raduje
    Ne znam zasto nisam iznenadjen kad lik poput Jovanovica podrzi Ristivojevica. Losi ljudi, i obojica beskrajno antipaticni.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti