FOTO Radikali pred Exit okačili transparent na most: EU go home, Serbia - Russia that is our union!

Pred sam početak Exit festivala, članovi Srpske radikalne stranke okačili su transparent na Varadinski most.

Na velikom transparentu piše "EU go home, Serbia - Russia that is our union".

Među prisutnima je bilo dvadesetak radikala, među kojima i Aleksandar Šešelj i Đurađ Jakšić.
 
Predsednik Gradskog odbora Đurađ Jakšić rekao je da se Srpska radikalna stranka oduvek protivila održavanju Exita na Petrovaradinskoj tvrđavi zato što je u pitanju "politička i izrazito antisrpska manifestacija".
 
"Građani Novog Sada sa festivala Egzit uvek mogu da čuju samo antisrpske poruke, kao što je minut ćutanja zbog nekakvog izmišljenog genocida u Srebrenici. Za ovu godinu je najavljen i nastup ukrajinske neonacističke grupe "Kaluš" koja je, uz stalne nacističke pozdrave i parole, na turneji kojom prikuplja novac kojim se finansira ukrajinska vojska, kao i paravojne neonacističke organizacije koje već godinama terorišu ruski narod u Donbasu. Skandalozno je što se iz budžeta finansiraju ovakve vrste događaja. Mi srpski radikali smatramo da manifestaciji ove vrste nije mesto u Srpskoj Atini", istakao je Đurađ Jakšić.

Kapije Exit festivala otvorene su u 19 časova, a transparent su ubrzo sklonili.

Podsetimo, dan pre početka festivala je veliki broj slova "Z" bio ispisan u ulicama oko Varadinskog mosta, kao i na samom mostu, što je kasnije uklonjeno.

  • Jovana

    10.07.2022 17:15
    ns_zoricic@yahoo.com
    Sram ih bilo! Ti ljudi iz inostranstva nisu EU vec gosti iz celog sveta koji posecuju festival i ostavljaju svoj novac u Srbiji, a uz to placaju kartu vise nego lokalci, i razvijaju turizam Srbije! Sramota, ovo je miniranje turizma i potez glup da boli, sramota me je sto sam Novosadjanka! Policija je trebala odmah da ih skloni, pohapsi i kazni novcano! I drugo, Srbija ne treba da se uopste mesa u taj sukom vec drzi po strani. Ukrajinci su Srbima takodje prijateljski narod!
  • Milmar

    08.07.2022 20:18
    Kao sto
    i rekoh, 30 (k)radikala iz celog grada i prigradskih naselja su uspeli skupiti da pridrzavaju, sta ? Seselja, Putina ? I sad imaju zadatak da lupaju recke,ali svi koji su tamo bili, jel nema ko vise ! Toliko ce i dobiti za dve godine....sramota ste
  • Milmar

    08.07.2022 09:08
    Tacno
    Se vidi da se skupilo svk biracko telo radikala u Nsadu, sa bi lajkocali komentare, ima ih oko 35 do 45...toliko gkadova dobinaju za dve godine na lokalu, samo pod uslovom da ih "bratija" iz Sns ne pogura

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti