Uskoro rekonstrukcija dela Kraljevića Marka

Grad je raspisao tender za izbor izvođača radova na rekonstrukciji dela Ulice Kraljevića Marka, koji su vredni 96,2 miliona dinara bez PDV-a, saznaje 021.rs.
Uskoro rekonstrukcija dela Kraljevića Marka
Foto: 021.rs

Predviđeno je da se rekonstruiše deo kanalizacione mreže, javno osvetljenje, kao i da se potpuno urede saobraćajne površine u Kraljevića Marka od Bulevara kralja Petra I do Bulevara Jaše Tomića.

Projektom Uprave za građevinsko zemljište i investicije planirano je uklanjanje postojećeg i postavljanje novog kolovoza u dužini od preko 400 metara, kao i parkinga, pešačkih staza i kolskih ulaza. 
Planirana su 102 parking mesta, od kojih će šest biti namenjeno za parkiranje vozila osoba sa invaliditetom.
 
Kod kuće u Kraljevića Marka 37, koja je spomenik kulture od 1977. godine, biće izvedeni posebni radovi koji predviđaju da se zadrži stara originalna klinker opeka iz vremena gradnje objekta i tu nije predviđen parking. 
 
U dokumentaciji, u koju je 021.rs imao uvid, stoji i da će se raditi oko 300 metara kanalizacije i postaviti 17 stubova javne rasvete
 
UGZI u projektu radova navodi da nije predviđena seča drveća. Kako su naveli, postojeća starija stabla, kojih ima 83, zadržavaju se i štite obezbeđivanjem potrebnog prostora oko njih. Predviđeno je premeštanje dve mlade sadnice koje se nalaze u delu ulice od Save Ljubojeva do Bulevara Jaše Tomića. 
 
 
U dokumentaciji se navodi da je maksimalan rok za rekonstrukciju Kraljevića Marka sedam meseci. 
 
Rok za dostavljanje ponuda UGZI-ju je 28. jul.
  • Ja

    10.07.2022 15:52
    Hm
    Ako živim u Berislava Berica koja je jednosmerna i moram da idem prema ulici Marka Kraljevića, znaci bicu u kavezu
  • Komsija

    10.07.2022 14:55
    Najzad da se naprave nova parking mesta. I uvede naplazga parkiranja.Od kada je useljen kraljev park. Kod njih rampa za ulaz u dvoriste i svi parkiraju kod nas.
  • BM01

    10.07.2022 14:24
    Svaka čast
    Napokon ovo da se resi asfalt je u bas losem stanju a rasvete fali a ta postojeca su drvene bandere

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.